Ajankohtainen

Lihavuusleikkaus-digihoitopolun käyttöönotto lähestyy

Julkaistu 22.3.2018 11.05

Painonhallintatalon palvelut laajenevat kevään 2018 aikana uuden Lihavuusleikkaus-digihoitopolun käyttöönoton myötä.

​​Digihoitopolun potilaspilotointi aloitetaan huhtikuun 2018 aikana. Palvelu otetaan osaksi kaikkien uusien HUS:iin lihavuusleikkauslähetteen saaneiden hoitoa vuoden 2018 aikana.

Raisa Harjula.jpeg- Lihavuusleikkaus-digihoitopolku on kokonaisuudessaan reilun vuoden mittainen, ja se täydentää nykyistä potilaiden hoitoa, kertoo ravitsemusterapeutti Raisa Harjula Painonhallintatalosta.

Polku aukeaa potilaille noin kaksi kuukautta ennen suunniteltua leikkauspäivää, kun lääkäri on hyväksynyt lähetteen lihavuusleikkaukseen. Polku päättyy, kun leikkauksesta on kulunut noin vuosi. 

Ohjeita ja tukea muutokseen

Lihavuusleikkaus-digihoitopolku auttaa valmistautumaan lihavuusleikkaukseen, leikkaukseen tuomiin muutoksiin sekä elämään leikkauksen jälkeen. 

- Palvelu pitää sisällään kirjallisia ohjeita, kuvia, videoita ja toiminnallisia harjoituksia elämäntapamuutoksesta, ravitsemuksesta, liikunnasta sekä mielentaidoista, sanoo Harjula. 

Ammattilainen tukena

Lihavuusleikkauspolulla on tukena lihavuusleikkauksiin perehtynyt ammattilainen, joka tukee, kannustaa muutosmatkalla ja auttaa pohdinnoissa arvostavalla ja luottamuksellisella otteella. 

Palvelun käyttö on turvallista, sillä hoitopolulle kirjaudutaan aina tunnistetusti eli joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Digihoitopolun sisältö on käytettävissä koko ajan,​​ ja harjoituksia voi tehdä kotoa tai töistä käsin milloin vain. ​​