Ajankohtaista

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Painonhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja lihavuuden hoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä lihavuuden hoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

​​

 

 

Kehonkuvan merkitys elintapamuutoksessahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/kehonkuvan-merkitys-elintapamuutoksessaKehonkuvan merkitys elintapamuutoksessa30.10.2023 7.00.00Yksilön kehonkuvalla voi olla merkittävä vaikutus elintapojen muutokseen. Tutkimukset ovat osoittaneet kehonkuvan yhteyden yksilön elintapoihin liittyviin valintoihin.
Milloin on hyvä aika elintapamuutokselle?https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/milloin-on-hyvä-aika-elintapamuutokselleMilloin on hyvä aika elintapamuutokselle?4.10.2023 9.00.00Elintapamuutos vaatii aina jonkin verran ylimääräisiä voimavaroja, mutta täydellistä hetkeä ja elämäntilannetta ei kannata jäädä odottamaan. Tärkeintä on oma halu muutoksen tekemiseen.
Sopivat elämisen rytmit tuovat hyvinvointia ja tukevat painonhallintaahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/sopivat-elämisen-rytmit-tuovat-hyvinvointia-ja-tukevat-painonhallintaaSopivat elämisen rytmit tuovat hyvinvointia ja tukevat painonhallintaa4.9.2023 10.45.00Miten elämisen perusasiat, kuten riittävä ravinnonsaanti, liikunta, uni ja palautuminen toteutuvat elämässäsi? Tarvittaisiinko jollain osa-alueella muutosta?
Uutta kohti - miten luoda uusia tapoja ja rutiineja?https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/uutta-kohti-miten-luoda-uusia-tapoja-ja-rutiinejaUutta kohti - miten luoda uusia tapoja ja rutiineja?31.5.2023 12.45.00Rutiinien avulla tavoitteet ovat usein helpommin saavutettavissa. Uuden rutiinin luominen vaatii kuitenkin paljon toistoja.
Liiku luonnossa - lisää hyvinvointiasihttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/liiku-luonnossa-lisaa-hyvinvointiasiLiiku luonnossa - lisää hyvinvointiasi29.3.2023 15.00.00Jo lyhytkin oleilu pihalla, metsässä, veden äärellä vaikuttaa suotuisasti hyvinvointiin. Luonnossa liikkuminen alentaa verenpainetta, sykettä, lihasjännitystä ja stressihormonien tuotantoa.
Kun motivaatio painonhallintaan lopahtaa, mistä voimaa jatkaa?https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/kun-motivaatio-painonhallintaan-lopahtaa-mistä-voimaa-jatkaaKun motivaatio painonhallintaan lopahtaa, mistä voimaa jatkaa?27.2.2023 9.00.00Miten jatkaa eteenpäin painonhallinnan polulla silloin, jos voimavarat ovat vähissä tai eteen tulee uudenlaisia haasteita?
Kannustavan itsepuheen ja itseluottamuksen voima elämäntapamuutoksissahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/kannustavan-itsepuheen-ja-itseluottamuksen-voima-elämäntapamuutoksissaKannustavan itsepuheen ja itseluottamuksen voima elämäntapamuutoksissa26.1.2023 7.00.00Kannustava itsepuhe ja sen harjoittelu elämäntapojen muuttamisessa auttavat luomaan itseluottamusta omien tavoitteiden saavuttamiseen teko kerrallaan.
Uusi painonhallinnan itsehoito-ohjelma auttaa elintapamuutosten aloittamisessa ja tukee pysyvää painonhallintaahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/uusi-painonhallinnan-itsehoito-ohjelma-auttaa-elintapamuutosten-aloittamisessa-ja-tukee-pysyvää-painonhallintaaUusi painonhallinnan itsehoito-ohjelma auttaa elintapamuutosten aloittamisessa ja tukee pysyvää painonhallintaa20.12.2022 7.00.00Itsehoito-ohjelma on suunniteltu niille, jotka haluavat päästä alkuun elintapamuutoksessa ja saada hyvinvointia tukevia tottumuksia osaksi arkea.