Ajankohtaista

​​​Painonhallintatalo.fi asiantuntijatiimi seuraa aktiivisesti hyvinvoinnin, käyttäytymisen muutoksen ja lihavuuden hoidon tutkimustyötä sekä kerää hyviä käytänteitä lihavuuden hoidosta.

Ajankohtaista-osioon jalostamme kuulumisista ja tutkimustietoudesta parhaat palat.

Lähetä tästä oma juttuvinkkisi meille​

​​

 

 

Voimavaralähtöinen liike liikuntamotivaation suunnannäyttäjänähttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/voimavaralähtöinen-liike-liikuntamotivaation-suunnannäyttäjänä4Voimavaralähtöinen liike liikuntamotivaation suunnannäyttäjänä20.4.2018 8.45.00Liikuntamotivaatio koostuu monesta eri osa-alueesta. Painonhallintatalon fysioterapeutti Jaana Ahoranta pohtii artikkelissaan liikuntamotivaatiota ja voimavaroja.
Lihavuusleikkaus-digihoitopolun käyttöönotto lähestyy https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/lihavuusleikkaus-digihoitopolun-käyttöönotto-lähestyyLihavuusleikkaus-digihoitopolun käyttöönotto lähestyy 22.3.2018 11.05.00Painonhallintatalon palvelut laajenevat kevään 2018 aikana uuden Lihavuusleikkaus-digihoitopolun käyttöönoton myötä.
Taas tunnustusta Painonhallintatalollehttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/taas-tunnustusta-painonhallintatalolleTaas tunnustusta Painonhallintatalolle13.12.2017 12.55.00Painonhallintatalon Terveyslaihdutus- valmennus sai jälleen tunnustusta
Diabetespäivän lähestyessähttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/diabetespäivän-lähestyessä2Diabetespäivän lähestyessä6.11.2017 9.00.00Maailman diabetespäivää vietetään 14.11.17. Painonhallintatalon terveyslaihdutus- valmentaja ja diabeteshoitaja Merja Jyränoja lähestyy aihetta otsikolla: Elintapamuutokset itsekurilla vai itsearvostuksella?
Painonhallintatalo sai tunnustustahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/painonhallintatalo-sai-tunnustustaPainonhallintatalo sai tunnustusta12.10.2017 15.00.00Painonhallintatalo vastaa keskeiseen terveyskysymykseen hyödyntäen digitalisaation mahdollisuuksia kustannustehokkaalla ja asiakaskokemusta parantavalla tavalla".
Ensimmäisiä tutkimustuloksiahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/ensimmäisiä-tutkimustuloksia-terveyslaihdutusvalmennuksesta-(2)Ensimmäisiä tutkimustuloksia17.7.2017 13.25.00Painonhallintatalon terveyslaihdutusvalmennus on ainutlaatuinen terveydenhuollon ammattilaisten suunnittelema ohjelma, jonka tuloksia seurataan myös tutkimuksen keinoin.
Muutoksen siemen - anna sen itää!https://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/muutokse-siemen-anna-sen-itääMuutoksen siemen - anna sen itää!25.4.2017 0.00.00Moni painoaan miettivä kokee toivoa, mutta myös painetta muutokselle. Nopeilla teoilla saisi vielä kiloja pudotettua kesäksi! Mutta onko se kuitenkaan todellista muutosta?
Puoli kiloa päivässähttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/puoli-kiloa-päivässäPuoli kiloa päivässä11.4.2017 12.00.00Valon lisääntyessä ja kesän lähestyessä tekee mieli keventää vähän. Jos tavoitteena on syödä yli 500 g kasvista, hedelmää ja marjaa päivässä, useimmat kaipaavat vaihtelua. Lue tästä hyviä vinkkejä.
Lihomisen terveysvaikutuksissa on erojahttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/lihomisen-terveysvaikutuksissa-on-erojaLihomisen terveysvaikutuksissa on eroja31.1.2017 15.30.00Lihavuudesta johtuvat terveyserot johtuvat rasvakudoksen toiminnasta. Lihomisen seurauksena rasvasolujen koko kasvaa, mutta vain osalla lisääntyy myös rasvasolujen määrä. Ne, joilla rasvasolujen määrä ei lisäänny, ovat alttiimpia sairauksille.
Lupauksia uudelle vuodellehttps://www.terveyskyla.fi/painonhallinta/ajankohtaista/lupauksia-uudelle-vuodelleLupauksia uudelle vuodelle11.1.2017 12.00.00Vuoden alku on elämäntapamuutosten luvattua aikaa. Tämä tarkoittaa muutoksia eri asioissa elämässä ja joka elämäntilanteessa. Tulee helppoa kulkua ja eteenpäin kannustavia kokemuksia. Entäpä kun tulee takapakkeja ja asiat eivät etene kuten suunnittelit?