Suostumus henkilötietojen käsittelyyn Terveyskylän asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä

Rekisteröitymällä Terveyskylän asiakkaaksi suostut samalla henkilötietojesi käsittelyyn. Ilman rekisteröitymistä et voi käyttää Terveyskylän sähköisiä palveluita. Asiakastiedon osalta rekisterinpitäjänä toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

​​​Rekisteröinnin yhteydessä sinua pyydetään tunnistautumaan Suomi.fi palvelussa, joka välittää Terveyskylälle väestötietojärjestelmästä keskilaajan tietosisällön sekä antamasi sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Terveyskylän asiakasrekisteriin tallennetaan seuraavat tiedot rekisteröitymisen yhteydessä:

  • Henkilötunnus
  • Koko nimi
  • Vakinainen kotimainen lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka ja kotikunta
  • Suomen kansalaisuus (kyllä/ei)
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero

Henkilötietojasi käsitellään Terveyskylässä eri laajuudessa riippuen asiakas- tai potilassuhteestasi Terveyskylään ja riippuen siitä, mitä palvelua käytät. Terveyskylä kerää henkilötietojasi joko suoraan sinulta itseltäsi tai siten, että niitä saadaan Terveyskylän tarjoamien palvelujen käytöstä. Lisäksi henkilötietojasi voidaan hankkia muilta terveydenhuollon alan yksiköiltä, kolmannelta osapuolelta, kuten Kelalta, ja myös verkkosivustomme evästeiden kautta.

Sinulta keräämämme henkilötiedot

Terveyskylä käsittelee henkilötietojasi, jotka annat meille rekisteröitymisesi yhteydessä, jotta voisit käyttää Terveyskylän sähköisiä asiointipalveluita. Rekisteröitymällä Terveyskylän asiakkaaksi annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Mikäli olet saanut lähetteen johonkin Terveyskylän sähköisistä palveluista (digihoitopolku), henkilötietojasi käsitellään potilastietona ja rekisterinpitäjänä toimii hoitoa antava sairaanhoitopiiri.

Lue lisää: Kansalaisten henkilötietojen käsittely Terveyskylässä

Tietojen säilyttäminen

Asiakastietojasi säilytetään asiakastietolain puitteissa kulloisenkin lainsäädännön mukaisesti. Mikäli olet saanut lähetteen digihoitopolkuun, niitä koskevat tiedot ovat potilastietoa ja niihin sovelletaan kunkin hoitoa antavan tahon tietosuojaohjeistusta ja yleistä lainsäädäntöä.

Suostumuksen peruuttaminen, tietojen poistopyyntö ja tietojen tarkastelupyyntö

Voit peruuttaa suostumuksesi asiakastietojesi käsittelyyn ja pyytää tietojesi poistamista. Mikäli olet saanut lähetteen digihoitopolulle, henkilötietojasi sovelletaan yleistä lainsäädäntöä ja hoitoa antavan tahon (esim. HUS tai TYKS) tietosuojaohjeistusta.

Asiakastiedon osalta peruuttaminen, tietojen poistopyyntö ja tietojen tarkastelupyyntö tehdään kirjallisena HUSin keskuskirjaamolle: HUS Keskuskirjaamo, PL 200, 00029 HUS

Annan suostumukseni henkilötietojeni käsittelyyn

EN HYVÄKSY

Päivitetty  3.9.2020

Kyllä