Taloudelliset tuet nuorille

Yleinen asumistuki, opintotuki, koulumatkatuki, työmarkkinatuki ja peruspäiväraha ovat kaikki tukia, joiden on tarkoitus taloudellisesti helpottaa elämistä ja asumista erilaisissa elämäntilanteissa.

Elämiseen ja asumiseen on mahdollista saada monenlaisia tukia. Kannattaa selvittää huolellisesti, millaista tukea sinulla olisi mahdollisuus saada.

Yleinen asumistuki

Pienituloiset voivat saada Kelalta yleistä asumistukea. Tuen määrä riippuu bruttotuloista, vuokran suuruudesta sekä ruokakunnan suuruudesta. Ruokakunnan muodostavat samassa asunnossa asuvat henkilöt.

Yleinen asumistuki (Kela)

Opintotuki

Peruskoulun jälkeisiin päätoimisiin opintoihin joko toisen asteen oppilaitoksessa tai korkeakoulussa on mahdollista saada Kelan myöntämää opintotukea. Opintotuki koostuu opintorahasta ja valtion takaamasta opintolainasta.

Opintotuki (Kela)

Koulumatkatuki

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskeleville sekä työhön tai itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa oleville.

Koulumatkatuki (Kela)

Työmarkkinatuki

Työmarkkinatukea voi saada työtön henkilö, joka tulee ensimmäistä kertaa työmarkkinoille tai joka ei ole ollut riittävän pitkään töissä täyttääkseen työssäoloehdon. Työmarkkinatuen määrään vaikuttavat omat tulosi ja vanhempien tulot, mikäli asut heidän kanssaan samassa taloudessa. Työmarkkinatuen kestolle ei ole asetettu rajaa.

Työmarkkinatuki (Kela)

Peruspäiväraha

Peruspäivärahaa voidaan myöntää niille työttömille, jotka täyttävät työssäoloehdon.

Peruspäiväraha (Kela)

Edellinen sivuOsion alkuun

taloudellinen tuki; Nuoret; Nuortentalo

Kyllä

Päivitetty  15.8.2018