Valmistautuminen hoitoon aikuispoliklinikalla

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Osaan neuvoa nuortani ottamaan yhteyttä itse sairaalaan ja organisoimaan seuraavaa lääkärikäyntiä lääkemääräyksiensä uudistamisen. Nuori osaa käyttää Omakantaa.
Ei
​Kyllä​On tärkeää, että nuorella on sairaalan yhteystiedot ja että hän tietää, mihin ottaa yhteyttä, jos tilanne niin vaatii. Käykää yhdessä katsomassa omakanta.fi-sivuston toimintaa.​Hienoa! Näin nuori osaa itse ottaa yhteyttä sairaalaan ja hoitaa asioitaan!
Ole kuitenkin tukena ja apuna, jos nuori sitä pyytää!
​Ymmärrän lasten ja aikuispuolen sairaanhoidon erot.​Ei​Kyllä​Lastenpuolella hoidetaan nuoria noin 16–20-vuotiaaksi asti. Aikuispuolella hoidetaan yli 16 vuotta täyttäneitä. Hoitokulttuurissa ja -käytännöissä saattaa olla isojakin eroja. Keskustele lääkärin kanssa sekä lastenpuolella että aikuispuolella kysymyksistäsi.​Hyvä!
​Tiedän suunnitelman nuoreni sairaanhoidon järjestämisestä, kun hän saavuttaa  iän, jolloin hän siirtyy aikuispuolelle."​Ei​Kyllä​Kysy lääkäriltä, minkälainen käytäntö sairaalassa on. Tämä saattaa vaihdella riippuen erikoisalasta, paikkakunnasta ja nuoren tilanteesta.​Hyvä. Muutoksiin on paljon helpompi suhtautua, kun osaa ennakoida ja suunnitella, mitä hoidossa milloinkin tapahtuu.

Edellinen sivuOsion alku

 


Päivitetty  7.9.2017