Itsenäisyyteen rohkaiseminen

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Toimiiko nuoresi itsenäisesti kotona – huolehtii pukeutumisesta, peseytymisestä, valmistaa aterioita, tekee taloustöitä, siivoaa jne. Ei
​Kyllä​Tarvitseeko hän erityistä apua? Minkälaista apua? Kysy ja keskustele. Jos asia huolestuttaa, ota se puheeksi lääkärin kanssa.​Hyvä, näin kuulukin olla.
​Oloni on turvallinen, kun näen nuoreni käyvän yksin vastaanotolla.​Ei​KylläKeskustelesekä nuoren että lääkärin kanssa asiasta. Mikä luo turvattomuuden tunteen? On tärkeää, että nuori oppii itse ottamaan vastuuta sairaudetaan. Menemällä yksin lääkäriin hän harjoittelee itsenäistymistä. ​Nuori oppii näin ottamaan vastuuta itsestään! Hyvä, että luotat nuoren kykyyn hoitaa asioitaan.
​Ymmärrän, että nuorellani on oikeus tiedonsaantiin, yksityisyyteen ja luottamuksellisuuteen.​Ei​Kyllä​Luopuminen on vaikeaa ja joskus raskastakin. Antamalla tilaa nuorelle autat häntä ottamaan vastuuta itsestään. Mikäli tilanne on kovin hankala, keskustele lääkärin kanssa. ​Nuori kasvaa vahvaksi itsenäiseksi aikuiseksi! Lain mukaan jo 12-vuotias pitää ottaa mukaan hoitopäätöksiin ja hoitoneuvotteluihin.
​Tiedän, miten neuvon nuortani löytämään taloudellista tai muuta tukea.​Ei​Kyllä​Taloudelliset asiat ovat usein kuormittavia ja huolta herättäviä. On mahdollista selvittää näitä asioita esimerkiksi sosiaalityöntekijän kanssa. Lue lisää esimerkiksi raha-asioista tai erilaisista tukipalveluista Nuortentalosta.​Hienoa!

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Päivitetty  7.9.2017