Vastuun ottaminen

Vastuun ottaminen on sitä, että hoitaa omat asiansa kuten pitää, vaikkei aina niin huvittaisikaan. Epäselvistä asioista kysyminenkin on vastuun ottamista.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Olen valmis menemään vastaanotolle ilman aikuista.
EiKyllä​Olisi tärkeää harjoitella keskustelemista lääkärin kanssa. Osaat itse parhaiten kuvailla vointiasi. Myös vaikeista tai intiimeistä kysymyksistä rohkaistuu puhumaan helpommin kahden kesken ammattilaisen kanssa.​Hyvä! Sinä tiedät miten voit, ja osaat omin sanoin kuvailla parhaiten vointiasi.
​Haluan ja jaksan itse hoitaa omia asioitani.​Ei​Kyllä​Keskustele ammattilaisen kanssa jaksamisestasi. Voit saada keinoja omista asioista huolehtimiseen. Ota vastuuta aluksi jostain pienestä asiasta ja kasvata vähitellen vastuutasi. Muista, että voit aina kysyä apua ja neuvoa. ​Tämä on arvokas asia, hienoa! Jos joskus tuntuu raskaalta, niin puhuthan läheistesi tai hoitohenkilökunnan kanssa! He osaavat tukea sinua, jos tuntuu vaikealta.
​Tiedän, mihin ottaa yhteyttä, jos en voi hyvin.Ei​Kyllä​Kysy ja ota selvää. Sinulla on turvallisempi olo, kun tiedät, mihin ottaa yhteyttä, jos tarvitset apua.​Hienoa! Sinulla on turvallisempi olo, kun tiedät, mihin ottaa yhteyttä, jos tarvitset apua.
​Pystyn ja osaan kysyä terveyteeni liittyviä kysymyksiä.​EiKyllä​Keskustele ensin vaikka vanhempiesi kanssa terveydestäsi. Harjoittele mielessäsi kysymyksiä lääkärille tai hoitajalle. Aloita jostain helposta asiasta. Pikkuhiljaa rohkaistut ja huomaat, että kun osaat kysyä, opit uusia asioita sairaudestasi ja osaat paremmin hoitaa itseäsi. ​Hyvä, otat hienosti vastuuta terveydestäsi!

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


testi; pitkäaikainen sairaus; vastuun ottaminen; Nuoret; Nuortentalo

Päivitetty  13.12.2017