Tiedot ja taidot

Pitkäaikaissairaudesta kuuluu tietää perusasiat, jotta hoitosi onnistuu ja jotta tiedät, miten kuuluu toimia, jos terveydentilassasi tapahtuu muutoksia.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Tiedän diagnoosini.
Ei
​KylläJos et tiedä sairautesi nimeä, niin kysy lääkäriltäsi tai hoitajiltasi.
Keskustele vanhempiesi kanssa. On tärkeää, että tiedät diagnoosisi, jotta osaat hoitaa itseäsi paremmin ja kertoa tarvittaessa muille, mikä sinua vaivaa.

Hienoa! Tämä on tärkeää, jotta osaat hoitaa itseäsi hyvin.

 

​Tiedän, missä minua hoidetaan.EiKyllä​Kysy vanhemmiltasi. On hyvä osata kertoa, mikä on hoitopaikkasi, jos sinulta sitä kysytään.​Hyvä! Tiedätkö, mihin ottaa yhteyttä, jos voit huonosti?
​Tiedän, mitä lääkkeitä otan. ​Ei​Kyllä​​Keskustele lääkärisi kanssa. On tärkeää, että tiedät lääkkeesi nimen. Jos olet esimerkiksi poissa kotoa ja tarvitset lisää lääkettä, on tärkeä tietää lääkityksesi!​Tämä on tärkeä osa hoitoasi, hienoa!
​Tiedän lääkitykseni vahvuuden ja annostuksen.​EiKylläLääkeannokset saattavat muuttua vointisi mukaan. Reseptistäsi löytyy useimmiten annostus ja lääkepakkauksesta lääkkeen vahvuus. Kysy vanhemmiltasi tai lääkäriltäsi tarvittaessa tämänhetkisen lääkkeesi vahvuus ja annostus. Näitä tietoja voit etsiä myös Kannasta, omakanta.fi.
Muistutus kännykässä auttaa muistamaan myös lääkkeenoton.
​Tiedät siis, kuinka paljon lääkettä otat, mikä on lääkityksesi vahvuus ja kuinka usein otat lääkettäsi.
​Tiedän, mitä seuraamuksia tulee, jos en ota lääkkeitäni.​Ei​Kyllä​Keskustele lääkärisi ja hoitajasi kanssa lääkkeistäsi ja sairaudestasi. Lue lisää tietoa esimerkiksi Terveyskylän diagnoosikohtaisista taloista.

Hyvä, osaat hoitaa itseäsi ja tiedät, mitä sinulle tapahtuu, jos et ota lääkkeitäsi. Jaksat ehkä hoitaa itseäsi paremmin, kun tiedät ja ymmärrät sairautesi luonteen.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Nuoret; Nuortentalo; pitkäaikainen sairaus; testi

Päivitetty  13.12.2017