Siirtyminen aikuispuolelle

16-vuotiaana hoidon siirtyminen on jo yleensä hyvin ajankohtaista.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Ymmärrän, mitä siirto aikuispuolelle tarkoittaa ja että hoitokertomukseni siirtyvät sinne. EiKyllä ​Kysy hoidon siirtymisestä. Lääkärit ja hoitajat kertovat mielellään hoitokäytännöistä. ​Hoidon siirtyminen aikuispuolelle on iso asia. Kun ymmärrät, mitä ympärilläsi tapahtuu, osaat myös kysyä epäselvistä asioista!
​Tiedän, milloin hoitoni siirtyy. ​Ei​Kyllä​On tärkeää, että tiedät, milloin sinun kohdallasi hoidon siirtyminen tulee ajankohtaiseksi. Sinulla on turvallisempi olo, kun tiedät, mitä milloinkin tapahtuu!​Hyvä. Osaat suunnitella ja valmistautua hoitosi siirtymiseen ajoissa. Muutoksiin on helpompi suhtautua, kun on hyvin valmistautunut.
​Tiedän, minne hoitoni siirtyy.​Ei​Kyllä​Tiedustele nykyisestä hoitopaikastasi, mitä vaihtoehtoja hoitosi siirtymiselle on. Jos edessä on muutto ulkomaille, voi jatkohoitopaikka vaatia selvittelyitä. Myös käytännöt eri paikkakunnilla Suomessa ovat erilaisia. Jos tiedät vaihtoehdoista, osaat varautua muutokseen paremmin. ​Hyvä! Kysy, minkälainen uusi hoitopaikkasi on, onko jo tiedossa, kuka sinua hoitaa ja voitko itse olla uuteen hoitopaikkaan yhteydessä.

Edellinen sivuSeuraava sivu