Vapaa-aika

Koulunkäynnin vastapainoksi on hyvä löytää mielekästä tekemistä myös vapaa-ajalla. Harrastuksissa pystyy esimerkiksi keskittymään juuri itseään kiinnostaviin asioihin ja kehittämään taitojaan.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Käytän julkisia kulkuneuvoja itsenäisesti.
Ei
​Kyllä​Minkälaista apua tarvitset? Ota selvää, onko sinulle ja terveydentilaasi sopivia julkisia kulkuneuvoja käytettävissä. Osaatko käyttää netin reittioppaita? Pyydä apua vanhemmilta. ​Hienoa, olet hyvää vauhtia kasvamassa itsenäiseksi!
​Minulla on mielekästä tekemistä koulun jälkeen.​Ei​​Kyllä​Mitä haluaisit tehdä? On tärkeää, että mietit mikä olisi kivaa. Puhu vanhempiesi tai koulukuraattorin kanssa vaihtoehdoista. ​Mielekäs tekeminen pitää mielen virkeänä!
Hyvä!
​Minulla on harrastuksia.​Ei​​Kyllä​Mieti, mitä haluaisit harrastaa. Tutustu tarjontaan, lue eri harrastusmahdollisuuksista ja käy kokeilemassa eri lajeja. Puhu lääkärisi kanssa, mitkä lajit soveltuvat sinulle. ​Hyvä! Kiva harrastus voi kantaa läpi elämän, tuoda uusia ystäviä ja kokemuksia! 
​Minulla on riittävästi ystäviä.​Ei​​Kyllä​Jos yksinäisyys vaivaa, puhu vanhempiesi, terveydenhoitajan, koulupsykologin tai -kuraattorin kanssa. Hae myös vertaistukea potilasjärjestöiltä. Mene mukaan potilasjärjestöön esimerkiksi vapaaehtoistöihin. Vapaaehtoistöissä tai muissa potilasjärjestöjen tapahtumissa tapaat uusia ihmisiä. Etsi potilasjärjestöjä Vertaistalosta.​Hyvä, yksin voi olla kurjaa. Hyvät ystävät ovat tukena ja apuna, jos sinulla on hankalaa.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Nuortentalo; Nuoret; pitkäaikainen sairaus; vapaa-aika

Päivitetty  13.12.2017