Tiedot ja taidot

Koska sairaus on osa elämääsi, on tärkeää, että osaat siihen liittyviä asioita mahdollisimman hyvin. Testissä selvitetään, tiedätkö sairauteesi liittyvät perusasiat, jotka sairaudesta kuuluisi vähintään tietää.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Tiedän sairauteni nimen.
Ei
​Kyllä​Keskustele vanhempiesi tai lääkärisi kanssa tästä. On tärkeää, että tiedät sairautesi nimen, jotta osaat hoitaa itseäsi paremmin, ja kertoa tarvittaessa muille, mikä sinua vaivaa.​Hienoa, tämä on tärkeää, jotta osaat hoitaa itseäsi hyvin.
​Tiedän, missä minua hoidetaan.Ei​Kyllä​Kysy vanhemmiltasi. On hyvä osata kertoa mikä on hoitopaikkasi, jos sinulta sitä kysytään.​Hyvä! Alat ottaa enemmän vastuuta hoidostasi.
​Tiedän, mitä lääkkeitä otan.​Ei​KylläKeskustele lääkärisi kanssa. On tärkeää että tiedät lääkkeesi nimen. ​Tämä on tärkeä osa hoitoasi, hienoa!
Tiedän lääkitykseni vahvuuden ja annostuksen.​Ei​KylläLääkeannokset saattavat muuttua vointisi mukaan. Reseptistä löytyy useimmiten annostus ja lääkepakkauksesta lääkkeen vahvuus. Jos olet epävarma, kysy tiedot vanhemmiltasi tai lääkäriltäsi. Muistutus esimerkiksi puhelimessasi auttaa muistamaan lääkkeenoton! ​Hyvä, että tiedät lääkityksesi vahvuuden ja sen, kuinka usein otat lääkettäsi!
​Tiedän, miksi lääkettä täytyy ottaa.​Ei​KylläYmmärrät lääkityksen tärkeyden paremmin, jos tiedät, miksi otat lääkettä. Jos et tiedä ollenkaan, miksi lääkettä syödään, voi olla vaikea myös muistaa ottaa lääkkeet. Kun tiedät, osaat hoitaa itseäsi paremmin!​Hyvä! Osaat paremmin ottaa vastuuta hoidostasi, kun tiedät, mikä vaikuttaa mihinkin.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Nuortentalo; nuoret; pitkäaikainen sairaus; testi

Päivitetty  13.12.2017