Terveys ja elämäntavat

Terveellisistä elämäntavoista tiedät varmasti jo paljon. Tiedätkö myös sen, millä tavalla elämäntapasi voivat vaikuttaa sairauteesi?

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Tiedän, mitä oireita hoitamattomasta sairaudestani voi tulla.
 Ei
​Kyllä​Kysy lääkäriltäsi ja hoitajaltasi. Lue netistä, esimerkiksi Terveyskylän diagnoosikohtaisista taloista tai Nuortentalon sairaushakemistosta.​Hyvä, tämä on tärkeä tieto. Osaat reagoida nopeasti, jos vointisi huononee.
​Ymmärrän terveellisen ravinnon ja painonhallinnan tärkeyden.​EiKyllä​Hyvinvoinnin perusta ovat terveet elämäntavat. Lue tietoa Nuortentalosta ja Terveyskylästä! ​Hyvät elämäntavat vaikuttavat monella tapaa positiivisesti jaksamiseen ja vointiisi. Mitä paremmin hoidat itseäsi, sen paremmin jaksat myös käydä koulussa ja harrastuksissa sekä tehdä muita asioita.
Tiedän, jos sairauteni vaikuttaa jotenkin tulevaan murrosikään​.​Ei​Kyllä​Kysy lääkäriltäsi! Murrosiän alkaminen on monia nuoria mietityttävä ja kovin henkilökohtainen asia. Lääkärisi kertoo mielellään sinulle, mitkä asiat vaikuttavat murrosikään ja mitkä eivät. Kysy, kunnes varmasti ymmärrät!​Murrosiän alkaminen on yksilöllistä. Hienoa, että sinulla on tietoa, miten sinun sairautesi vaikuttaa murrosikääsi.
​Olen saanut tietoa alkoholin ja tupakan haitoista.​Ei​Kyllä​Kysy ja tiedustele. Väestöliitolla on paljon hyvää tietoa nettisivuillaan. Nuortentalosta löydät myös linkkejä ja osoitteita, mistä löydät enemmän tietoa aiheesta.​Hyvä, että olet jo saanut näistä asioista tietoa, vaikka ne eivät välttämättä olekaan sinulle vielä ajankohtaisia. Linkki Fume-peliin.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Nuortentalo; Nuoret; elämäntavat; testi

Päivitetty  13.12.2017