Koulunkäynti ja vertaistuki

Vaikka koulunkäynti ei aina huvittaisikaan, on se kuitenkin sen verran iso osa elämääsi, ettei se saisi tuntua liian työläältä tai ahdistavalta. Vaikeuksiin kannattaa puuttua ajoissa. Vertaistukija tietää usein parhaiten, miltä sinusta tuntuu.

​kuva/video ​Kysymys​Vastaus1​Vastaus2​Oikea vastaus
1 tai 2
​Vastaus1 selite
Vastaus2
selite
​Neutraali selite (x)
Jaksan käydä koulua.
Ei
​Kyllä​Puhu vanhempiesi kanssa. Koulukuraattori voi myös olla apuna. Mieti, mikä on koulussa raskainta ja pystyisikö taakkaa jotenkin keventämään? ​Hyvä! Koulunkäynti on tärkeä osa elämääsi.
Liikuntatunnit sujuvat.​Ei​Kyllä​Mikä liikuntatunneissa on hankalaa? Voitko helpottaa urheilusuoritusta, esimerkiksi mennä kävelylenkille tai uimaan? Pyydä vanhemmiltasi apua, jos haluat puhua näistä asioista liikunnanopettajan kanssa.​Hienoa, koululiikunnassa pääset kokeilemaan erilaisia lajeja.
​Tiedän potilasjärjestötoiminnasta, jos sellaista on.​Ei​Kyllä​Kysy vanhemmiltasi tai hoitohenkilökunnalta, mihin potilasjärjestöön kuulut. Ota yhteyttä, potilasjärjestöt järjestävät usein nuorille omia tapahtumia ja löydät vertaistukea ja uusia ystäviä! Katso tietoa vertaistuesta ja löydä potilasjärjestösi esimerkiksi Vertaistalosta.​Kiva! Oletko jo ilmoittautunut johonkin potilasjärjestön järjestämään tapahtumaan tai leirille? Katso löydätkö potilasjärjestösi esimerkiksi Vertaistalosta.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Nuortentalo; Nuoret; pitkäaikainen sairaus; koulunkäynti; testi

Päivitetty  13.12.2017