TATU ry

TATU ry on tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten (alle 30-vuotiaiden) sekä heidän läheistensä valtakunnallinen tukiyhdistys.

TATU ry on perustettu vuonna 2001. Toiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä asemaa ja osallisuutta muuttuneessa elämäntilanteessa.

TATU ry:n toimintamuotoja ovat ohjaus ja tuki perheille, kurssitoiminta, vertaistukitoiminta sekä vaikuttamistoiminta yhteistyössä toisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa. TATU ry koordinoi tapaturmaisesti vammautuneiden sekä hoito/potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä vertaistukitoimintaa. Vertaistuki voi toteutua tapaamisena vertaisen kanssa ohjatusti, vertaistapaamisissa tai verkossa TATU-chat ryhmissä. Tietoa, tukea ja toivoa löytyy aivovamman saaneille lasten perheille www.palvelupolkumalli.fi -portaalista ja nuorille uudistuneesta www.tartutulevaisuuteen.fi -portaalista.

TATU ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja traumaattisen aivovamman saaneille ja liikenteessä vammautuneille lapsille Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Kurssit on tarkoitettu perheille, joissa on 4–12-vuotias aivovamman saanut lapsi. Kursseille voi osallistua koko perhe.

Lisäksi yläkouluikäisille nuorille järjestetään eri puolella Suomea vuosittainen Mitä peruskoulun jälkeen -kurssi sekä nuorille aikuisille (16–29 vuotiaille) Oma suunta -kurssi osittain yhdessä läheisen kanssa.

Vertaistukitoiminta on tärkeä vapaaehtoistyön muoto, jonka toteutumista koordinoidaan ja tuetaan Aivovammaliitosta. Lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä vertaistukea koordinoi TATU ry.Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 


 

Päivitetty  2.7.2018 9.34