TATU ry

TATU ry on tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten (alle 30-vuotiaiden) sekä heidän läheistensä valtakunnallinen tukiyhdistys.

TATU ry on perustettu vuonna 2001. Toiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä asemaa ja osallisuutta muuttuneessa elämäntilanteessa.

TATU ry:n toimintamuotoja ovat ohjaus ja tuki perheille, kurssitoiminta, vertaistukitoiminta sekä vaikuttamistoiminta yhteistyössä toisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa. TATU ry koordinoi tapaturmaisesti vammautuneiden sekä hoito/potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä vertaistukitoimintaa. Vertaistuki voi toteutua tapaamisena vertaisen kanssa ohjatusti, vertaistapaamisissa tai verkossa TATU-chat ryhmissä. Tietoa, tukea ja toivoa löytyy aivovamman saaneille lasten perheille www.palvelupolkumalli.fi -portaalista ja nuorille uudistuneesta www.tartutulevaisuuteen.fi -portaalista.

TATU ry järjestää vuosittain sopeutumisvalmennuskursseja traumaattisen aivovamman saaneille ja liikenteessä vammautuneille lapsille Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Kurssit on tarkoitettu perheille, joissa on 4–12-vuotias aivovamman saanut lapsi. Kursseille voi osallistua koko perhe.

Lisäksi yläkouluikäisille nuorille järjestetään eri puolella Suomea vuosittainen Mitä peruskoulun jälkeen -kurssi sekä nuorille aikuisille (16–29 vuotiaille) Oma suunta -kurssi osittain yhdessä läheisen kanssa.

Vertaistukitoiminta on tärkeä vapaaehtoistyön muoto, jonka toteutumista koordinoidaan ja tuetaan Aivovammaliitosta. Lasten ja nuorten sekä heidän läheistensä vertaistukea koordinoi TATU ry.Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 


 

Päivitetty  2.7.2018