Lihastautiliitto

Lihastautiliitto on lihastautia sairastavien ja heidän läheistensä asiantuntija-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, jonka päämääränä on tukea lihassairaiden ihmisten oikeutta tasa-arvoiseen, monimuotoiseen ja hyvään elämään.

Lihastaudit

Lihastaudit ovat harvinaisia neurologisia ja usein perinnöllisiä sairauksia. Tyypillinen oire on lihasheikkous, joka aiheuttaa ongelmia liikkumisessa ja jokapäiväisissä toiminnoissa. Lihasheikkous voi olla pysyvää tai etenevää. Lihastaudit oireet ilmenevät hyvin yksilöllisesti.

Lihastauteja esiintyy kaikissa ikäryhmissä. Maailmalla tunnetaan yli 800 erilaista diagnoosia, joihin kuuluu vaikeasti vammauttavia sairauksia sekä sairauksia, jotka eivät edes näy päälle päin. Arviolta noin 15 000 suomalaisella on jokin lihastauti.  

Lihastauteihin ei vielä ole löydetty parantavaa hoitoa. Säännöllisellä liikunnalla, fysioterapialla ja muilla kuntoutuspalveluilla voidaan lisätä lihastautia sairastavan hyvinvointia ja helpottaa selviytymistä arjessa.

Lihastautiliiton toiminta

Lihastautiliittoon kuuluu 12 jäsenyhdistystä, joissa on noin 3 000 varsinaista ja kannattajajäsentä ympäri Suomen.

Nuorisotyötä Lihastautiliitossa hoitaa järjestösuunnittelija Leena Koivusaari ja nuorisotoimikunta NuoLi pitää nuorten ääntä liitossa kuuluvilla. Nuorisotoimikunta työskentelee aina kaksi vuotta kerrallaan ja siihen on aina avoin haku. Nuorisotoimikuntaan voivat hakea 15–29-vuotiaat nuoret. Toimintaa suunnitellaan yhdessä, nuorisotyön kanavina ovat Facebook, Instagram, ja WhatsApp.  Parhaiten nuorisotoimikunnan tavoittaa Facebookista osoitteesta www.facebook.com/nuorisotoimintalihastautiliitto tai instagramista @lihastautiliittonuoret.

Lihastautiliiton nuorisotoiminta on valtakunnallista toimintaa ja netti on meille yksi ympäristö, jossa toimimme aktiivisesti ja vuorovaikutteisesti. Liiton nuorisotoiminnan tavoitteena on tukea nuorten kasvua tarjoamalla tietoa niistä aiheista, mitkä ovat pinnalla nuorten elämässä. Lihastautiliitto on mukana myös Nuorisoyhteistyö Seitin toiminnassa osana sen tarjoamaa toimintaa, tapahtumia ja mahdollisuuksia suunnitella omaa toimintaa. 


Edellinen sivuSeuraava sivu

  

 

Päivitetty  2.7.2018