Diabetesliitto

Diabeteksesta voi yllättäen seurata myös myönteisiä puolia

Ajoittain diabetes pännii ja kismittää niin, ettei mitään rajaa. Diabetesliiton nuorten sivusto Inspis (ndy.fi) on kysynyt nuorilta, mikä sairaudessa on pahinta.

Tässä kokoelma vastauksia:

  • Arjen ylimääräinen suunnittelu, jota terveiden ei tarvitse tehdä.
  • Kun pitää muistaa ottaa aina kaikkialle insuliinit, verensokerimittarit ja pumpun tarvikkeet.
  • Ulkopuolisten voivottelu ja taivastelu sairauden kauheudesta.
  • Se, ettei saa syödä ja juoda yhtä vapaasti kuin muut.
  • Hypot kiireessä, liikunnan tai opiskelun aikana.
  • Diabetes kokonaisuutena.

Harmitus on normaalia, mutta yllätys, yllätys − diabeteksesta voi löytää myös hyviä puolia. Diabeteksen kylkiäisenä on alttius saada uusia ystäviä Diabetesliiton diabeteskursseilta (diabetes.fi), Ykkösklubista (diabetes.fi) tai vaikka Nuorten Diabetesyhdistyksestä NDY (ndy.fi):stä. Lisäksi nuorista diabeetikoista pidetään Suomessa hyvää huolta, tätä puolta Diabetesliitto vahtii aika tarkasti.

”Olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja oppinut paljon asioita diabeteksen ansiosta. Luulen, että sairaus on opettanut pohtimaan elämän arvojani uudestaan. En enää säikähdä, jos minulle tulee flunssa tai nousee vähän lämpöä. Toisaalta olen hyvin iloinen jokaisesta terveestä päivästä, johon saan aamulla herätä.” Näin kertoo 21-vuotias nainen Inspiksen sivuilla.

Tule sinäkin mukaan toimintaan!
Terkuin Diabetesliitto :)

Lisää nuorten diabetestarinoita löydät Youtubesta Inspis-kanavalta ja diabetesnuorten omasta Facebook-ryhmästä. Instagramista katso Inspislehti ja Snapchatista Inspis.


Edellinen sivuSeuraava sivu