Crohn ja Colitis ry

Crohn ja Colitis ry on valtakunnallinen IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. Suomessa on noin 50 000 IBD-diagnoosin saanutta henkilöä. Kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia ovat Crohnin tauti ja colitis ulcerosa.

Yhdistyksen keskeisiä toiminta-alueita ovat edunvalvonta ja vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja vertaistuen mahdollistaminen. Yhdistys järjestää toimintaa nuorille kahdessa ikäjakaumassa: IBD-Ninjat ovat 13–17-vuotiaita, ja yli 18-vuotiaille on Croco-toimintaa. Kaikkiin yhdistyksen järjestämiin aluetapaamisiin ovat tervetulleita myös nuoret, vaikkei toiminta olisi erikseen suunnattu nuorille.

IBD-Ninjoille sekä Crocoille järjestetään vuosittain vertaistukitapaamisia. IBD-Ninja-camp järjestetään kesällä nuorten loma-aikana ja Croco-viikonloput keväällä ja syksyllä. Vertaistukitapaaminen on valtakunnallinen tapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikki kohdeikäiset nuoret – yhdistyksen jäsenyyttä ei siis vaadita. Ninja campillle voi ottaa mukaan myös oman IBD:tä sairastamattoman kaverin.

Sekä IBD-Ninjoille että Crocoille on omat verkkovertaisryhmänsä Facebookissa.

Lue lisää:

Yhteystiedot

Leena Tuutijärvi

  1. Järjestösuunnittelija, vapaaehtois-, vertais-, ja nuoristoiminta
  2. leena.tuutijarvi@ibd.fi
  3. 040 670 8628
  4. Facebook: Leena CCry

Crohn ja Colitis ry

  1. Kuninkaankatu 22 A T 8
  2. 33210 Tampere
  3. Puh. 075 325 4400
  4. info@ibd.fi

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Päivitetty  4.5.2020