Crohn ja Colitis ry

Crohn ja Colitis ry on valtakunnallinen IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. Suomessa on noin 50 000 IBD-diagnoosin saanutta henkilöä. Kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia ovat Crohnin tauti ja colitis ulcerosa.

​Yhdistyksen keskeisiä toiminta-alueita ovat edunvalvonta ja vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja vertaistuen mahdollistaminen. Yhdistys järjestää toimintaa nuorille kahdessa ikäjakaumassa: IBD-Ninjat ovat 13–17-vuotiaita, ja yli 18-vuotiaille on Croco-toimintaa. Kaikkiin yhdistyksen järjestämiin aluetapaamisiin ovat tervetulleita myös nuoret, vaikkei toiminta olisi erikseen suunnattu nuorille.

IBD-Ninjoille sekä Crocoille järjestetään vuosittain vertaistukitapaamisia. IBD-Ninja-camp järjestetään kesällä nuorten loma-aikana ja Croco-viikonloput keväällä ja syksyllä. Vertaistukitapaaminen on valtakunnallinen tapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikki kohdeikäiset nuoret – yhdistyksen jäsenyyttä ei siis vaadita. Ninja campillle voi ottaa mukaan myös oman IBD:tä sairastamattoman kaverin.

Sekä IBD-Ninjoille että Crocoille on omat verkkovertaisryhmänsä Facebookissa.

Lue lisää:

Yhteystiedot

Jenny Mielonen
järjestösuunnittelija, verkkovertais- ja nuorten toiminta
jenny.mielonen@ibd.fi
Puh. 045 124 0110
Facebook: Jenny CCry

Crohn ja Colitis ry
Kuninkaankatu 22 A T 8 (2. krs.)
33210 Tampere
Puh. 075 325 4400


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 

Päivitetty  25.3.2019 9.18