Crohn ja Colitis ry

​Crohn ja Colitis ry on valtakunnallinen IBD:tä tai muuta suolistosairautta sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. Suomessa on yli 46 000 IBD-diagnoosin saanutta henkilöä. Kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia ovat Crohnin tauti ja colitis ulcerosa. Yhdistyksen keskeisiä toiminta-alueita ovat edunvalvonta ja vaikuttaminen, tiedon välittäminen ja vertaistuen mahdollistaminen.

Yhdistys järjestää toimintaa nuorille kahdessa ikäjakaumassa: IBD-Ninjat ovat 13–17-vuotiaita, ja yli 18-vuotiaille on Croco-toimintaa. Kaikkiin yhdistyksen järjestämiin aluetapaamisiin ovat tervetulleita myös nuoret, vaikkei toiminta olisi erikseen suunnattu nuorille.

IBD-Ninjoille sekä Crocoille järjestetään vuosittain vertaistukiviikonloput. IBD-Ninja camp on usein keväisin, ja Croco-viikonloppu syksyisin. Vertaistukiviikonloppu on valtakunnallinen tapahtuma, johon ovat tervetulleita kaikki kohdeikäiset nuoret – yhdistyksen jäsenyyttä ei siis vaadita. Ninja campillle voi ottaa mukaan myös oman IBD:tä sairastamattoman kaverin.

Sekä IBD-Ninjoille että Crocoille on omat verkkovertaisryhmänsä Facebookissa. Salaiset ryhmät eivät löydy Facebookin haulla, ja ryhmään kuuluminen ja sen keskustelut näkyvät vain ryhmässä oleville. Ryhmiin pääsevät mukaan ikäryhmään kuuluvat yhdistyksen jäsenet. Päästäksesi ryhmään lähetä lyhyt esittelyviesti itsestäsi (nimi, ikä, asuinpaikkakunta) sähköpostitse osoitteeseen verkkovertaistoiminta(at)ibd.fi tai Facebookissa CCry Renja Tolvanen.

Molemmille nuorisoryhmille järjestetään myös omia vertaischatteja Tukinetissä, ja IBD-Ninjoille tarjotaan vertaistukea myös tukisähköpostin kautta.

Tarkemmat tiedot nuorten toiminnasta löydät Crohn ja Colitis ry:n nettisivuilta.

Yhteystiedot

Renja Tolvanen
Järjestösuunnittelija, verkkovertais- ja nuorten toiminta
renja.tolvanen@ibd.fi
Puh. 040 632 6622
Facebook: Ccry Renja Tolvanen

Crohn ja Colitis ry
Kuninkaankatu 22 A 4
33210 Tampere
Puh. 075 325 4400


Edellinen sivuSeuraava sivu