Potilasjärjestöt

Sivulla on esitelty kansallisia potilasjärjestöjä,  joilla on nuoriso-toimintaa. Listausta täydennetään.


 

pic Munuais- ja maksaliitto

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen järjestö, joka jakaa tietoa munuais- ja maksasairauksista ja hoidosta sekä valvoo sairastuneiden etuja. Liitto tarjoaa myös vertaistukea.

pic Crohn ja Colitis ry

Crohn ja Colitis ry on valtakunnallinen tulehduksellisia (IBD) tai muita suolistosairauksia sairastavien ja heidän läheistensä etujärjestö. 

pic Sydänlapset ja -aikuiset ry

Sydänlapset ja -aikuiset ry on synnynnäisesti sydänvikaisten lasten, nuorten, aikuisten ja heidän läheistensä etujärjestö.

pic Endometrioosiyhdistys

Endometrioosiyhdistys on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka levittää tietoutta ja ymmärrystä endometrioosin ja adenomyoosin vaikutuksesta ihmisen elämään ja tarjoaa vertaistoiminnan mahdollisuuksia.

pic Reumaliitto

Suomen Reumanuoret ry on yhdistys kaikille eri reumasairauksia sairastaville 18–35-vuotiaille. Yhdistys järjestää vertaistukitoimintaa ja tiedotusta jäsenille sekä edistää reumanuorten asioita. 

pic Diabetesliitto

Tutustu diabetesliiton nuorisotoimintaan. Diabetesliitto on vuonna 1955 perustettu diabeetikoiden, heidän läheistensä ja diabetesammattilaisten yhteisö.

pic TATU ry

TATU ry on tapaturmaisesti tai potilasvahingon kautta vammautuneiden tai sairastuneiden lasten ja nuorten, sekä heidän läheistensä valtakunnallinen tukiyhdistys.

pic Lihastautiliitto ry

Nuorisotyötä Lihastautiliitossa hoitaa järjestösuunnittelija Leena Koivusaari ja nuorisotoimikunta NuoLi pitää nuorten ääntä liitossa kuuluvilla. 


pic Nuorisoyhteistyö Seitti

Seitti on viiden vammaisjärjestön yhteistyöverkosto.  Lue lisää Seitin nuorisotoiminnasta.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 
 

Päivitetty  2.7.2018