Nuorten Camp -valmennusleiri

Nuorten Camp -valmennusleiri on tarkoitettu pitkäaikaissairaille Uudenmaan alueella asuville nuorille, joiden sairauden hoidon siirtyminen aikuisten puolelle on ajankohtaista.

Katso lyhyt klippi aiempien vuosien leiristä.

Vuoden 2021 Nuorten Camp järjestettiin virtuaalisesti 15.4.

Kenelle leiri on tarkoitettu?

Ohjelma on tarkoitettu nuorille, joiden hoito on siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle tai joiden hoidon siirtyminen on viimeistään vuoden kuluttua leiristä. Osallistujat tulevat Uudenmaan (HUS-alue) alueelta.

Mitä leirillä tapahtuu?

Aikaisempina vuosina leiri on ollut kaksipäiväinen. Näin poikkeusaikana "leiri" toteuttiin Teamsin kautta. Juttelimme pienryhmissä, kuulimme asiantuntijoita ja kisailimme virtuaalisesti.

Miksi tulisin leirille?

Tapaat muita nuoria, joilla kaikilla on pitkäaikaissairaus ja samanlaisia kokemuksia kuin sinulla.

Opit ottamaan vastuuta omasta sairaudestasi, saat keinoja jaksamiseen ja itsesi hoitamiseen

Kuulet puheenvuoroja tärkeistä asioista, kuten aikuispuolen hoitokäytännöistä ja erilaisten tukien hakemisesta.

Saat vaihtaa ajatuksia ja kuunnella kokemusasiantuntijoita.

Mitä leiri maksaa?

Osallistuminen on maksutonta.

Kuinka pääsen mukaan?

Leirille ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella, joka päivitetään tälle sivulle hyvissä ajoin ennen ajankohtaa.

Kuinka monta nuorta pääsee mukaan?

Leiriä ollaan järjestetty Lastenklinikalla vuodesta 2013, jolloin tapahtuma oli yksipäiväinen ja osallistujia alle kymmenen. Sittemmin leiristä on tullut kaksi-kolmepäiväinen ja osallistujia on ollut vuosittain 10−40. Tänä vuonna verkkoluennon osallistujamäärää ei rajoitettu.

Kokemuksia nuorilta?

Marikan kokemus: Enpä olisi arvannut.....

Ennen pitkäaikaissairaille nuorille suunnattua CAMP-leiriä, eivät sanat Reumaliitto, Kolmiosairaala tai vertaistuki sanoneet minulle juuri mitään. Näiden ja monien muiden tärkeiden tietojen lisäksi sain leiriltä uusia ystäviä sekä kivoja kokemuksia. Enpä olisi arvannut, että sairaudestani voisi seurata jotain noin mukavaa. Ennen kaikkea leiristä jäi tunne siitä, etten todellakaan ole yksin sairauteni kanssa.

Susannan mietteitä Camp-leiristä:

Nuorten CAMP-leiri oli todella hyödyllinen kokemus. Sain tärkeää tietoa aikuispuolelle siirtymisestä ja tapasin ihmisiä, joiden kanssa jakaa ajatuksia ja kokemuksia omasta sairaudesta. Meilahden sairaalaan oli mielenkiintoista tutustua, ja yöpymispaikka Nuuksiossa ylitti odotukseni. Leirin kruunasi käynti Linnanmäellä. Epäröin aluksi leirille lähtemistä, mutta olin lopulta erittäin tyytyväinen siitä, että osallistuin CAMP-viikonloppuun.

Tiina kertoo:

Ajattelin että toivottavasti tulisi kiva viikonloppu. Toivoin että olisi mukavia ihmisiä ja että olisi kivaa nähdä sairaalaa jossa on hoidettu ja uusi tuleva hoitopaikka, Meilahden sairaala. Parasta viikonlopussa oli uudet kaverit ja yhdessäolo. Opin uutta, sekä omasta sairaudestani että muista sairauksista. Varsinkin muiden nuorten kokemuksista oli kiva kuulla!

Pekka:

Toiveeni toteutui, huippuviikonloppu! Sain uusia frendejä. Parasta oli tunnelma ja yhdessäolo!

pitkäaikainen sairaus; nuorten camp; Nuoret; Nuortentalo

Kyllä

Päivitetty  23.10.2020