Nuorten Camp -valmennusleiri

Nuorten Camp -valmennusleiri on tarkoitettu pitkäaikaissairaille nuorille, joiden sairauden hoidon siirtyminen aikuisten puolelle on ajankohtaista. Leiri järjestetään keväisin, ja siitä tiedotetaan tällä sivulla.

Katso lyhyt videoklippi Nuorten Camp -valmennusleiristä.

Kenelle leiri on tarkoitettu?

Leiri on suunnattu pitkäaikaissairaille nuorille, joiden hoito on jo siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle tai joiden hoidon siirtyminen on viimeistään vuoden kuluttua leiristä. Valinnoissa etusijalla ovat Helsingin Uuden lastensairaalan (ja entisen Lastenklinikan) seurannassa olleet ja ensi kertaa leirille osallistuvat nuoret.

Mitä leirillä tapahtuu?

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, paneelikeskustelua sekä esimerkiksi Meilahden aikuispuolen tiloihin tutustumista.

Illalla on ruokailua ja mukavaa yhdessäoloa esimerkiksi nuotion tai pelien äärellä.

Potilasjärjestöt järjestävät hauskaa ohjelmaa liittyen hyvinvointiin ja omahoitoon. Aikaa on myös vertaistukikeskusteluun ja yhdessäoloon pelaillen ja yhdessä asioita tehden. Leirillä saat uusia ystäviä ja tuttavuuksia!

Miksi tulisin leirille?

Saat uusia kavereita! Tapaat muita nuoria, joilla kaikilla on pitkäaikaissairaus ja samanlaisia kokemuksia kuin sinulla. Mukana on myös vertaisnuoria eli nuoria, jotka ovat jo siirtyneet aikuispuolelle.

Opit ottamaan vastuuta omasta sairaudestasi, saat keinoja jaksamiseen ja itsesi hoitamiseen.

Kuulet puheenvuoroja tärkeistä asioista, kuten aikuispuolen hoitokäytännöistä ja erilaisten tukien hakemisesta.

Saat vaihtaa ajatuksia ja kuunnella kokemusasiantuntijoita.

Mitä leiri maksaa?

Leirin omavastuu on 20–30 euroa, joka sisältää ohjelman, majoituksen kahden hengen huoneessa ja ruokailut.

Erikoissairaanhoito, potilasjärjestöt ja sponsorit vastaavat muista kuluista.

Kuinka pääsen mukaan?

Seuraava Nuorten Camp on tarkoitus järjestää 16.4.2021. Ilmoittautumisesta tulee lisätietoa myöhemmin.

Kuinka monta nuorta pääsee mukaan?

Leiriä ollaan järjestetty vuodesta 2013, jolloin tapahtuma oli yksipäiväinen ja osallistujia alle kymmenen. Leiristä on sittemmin tullut kaksi-kolmepäiväinen ja osallistujia on ollut vuosittain 10−40.

Kokemuksia nuorilta

Marikan kokemus: Enpä olisi arvannut...

Ennen pitkäaikaissairaille nuorille suunnattua CAMP-leiriä, eivät sanat Reumaliitto, Kolmiosairaala tai vertaistuki sanoneet minulle juuri mitään. Näiden ja monien muiden tärkeiden tietojen lisäksi sain leiriltä uusia ystäviä sekä kivoja kokemuksia. Enpä olisi arvannut, että sairaudestani voisi seurata jotain noin mukavaa. Ennen kaikkea leiristä jäi tunne siitä, etten todellakaan ole yksin sairauteni kanssa.

Susannan mietteitä Camp-leiristä:

Nuorten CAMP-leiri oli todella hyödyllinen kokemus. Sain tärkeää tietoa aikuispuolelle siirtymisestä ja tapasin ihmisiä, joiden kanssa jakaa ajatuksia ja kokemuksia omasta sairaudesta. Meilahden sairaalaan oli mielenkiintoista tutustua, ja yöpymispaikka Nuuksiossa ylitti odotukseni. Leirin kruunasi käynti Linnanmäellä. Epäröin aluksi leirille lähtemistä, mutta olin lopulta erittäin tyytyväinen siitä, että osallistuin CAMP-viikonloppuun.

Tiina kertoo:

Ajattelin, että toivottavasti tulisi kiva viikonloppu. Toivoin, että olisi mukavia ihmisiä ja että olisi kivaa nähdä sairaalaa, jossa on hoidettu, ja lisäksi uusi tuleva hoitopaikka, Meilahden sairaala. Parasta viikonlopussa oli uudet kaverit ja yhdessäolo. Opin uutta sekä omasta sairaudestani että muista sairauksista. Varsinkin muiden nuorten kokemuksista oli kiva kuulla!

Pekka:

Toiveeni toteutui, huippuviikonloppu! Sain uusia frendejä. Parasta oli tunnelma ja yhdessäolo!

Nuoret; pitkäaikainen sairaus; nuorten camp; Nuortentalo

Päivitetty  23.10.2020