Yleisimpien lääkkeiden ja alkoholin yhteiskäyttö

Lääkitys voi vaikuttaa alkoholin sietokykyyn ja vaikutukseen.

Sairaus tai vamma voi vaikuttaa siihen, miten siedät alkoholia. Lääkityksesikin voi vaikuttaa alkoholin sietokykyyn ja vaikutukseen. Jotkut lääkkeet eivät sovi ollenkaan käytettäväksi alkoholin kanssa. Lue huolellisesti lääkepakkauksessa oleva selostus. Keskustele myös lääkärisi kanssa. Lisäksi on otettava huomioon, että alkoholin vaikutukset ovat yksilöllisiä.

Käyttämiesi lääkkeiden ja alkoholin mahdolliset yhteisvaikutukset voit varmistaa esimerkiksi lääkäriltäsi, apteekista tai lääkkeiden pakkausselostuksista.

Lue lisää

Lääkkeet ja alkoholi (päihdelinkki.fi)

Hyljinnänestolääkkeet ja alkoholi

Hyljinnänestolääkkeet, joista esimerkiksi elinsiirtojen jälkeen käytetään, kuormittavat maksaa. Siksi alkoholin käyttö on huomattava lisäriski. Sinun on aina pystyttävä ottamaan hyljinnänestolääkkeesi ja toimittava niin, että ne pääsevät imeytymään elimistössä.

Verenohennuslääke ja alkoholi

Alkoholi vaikuttaa varfariinilääkkeen liukenemiseen kehoon ja yhteiskäytön seurauksena veren hyytyminen häiriintyy. Alkoholin vaikutusta varfariinin toimintaan ei tunneta tarkasti, minkä lisäksi yksilölliset erot voivat olla suuria.

Edellinen sivuSeuraava sivu

Nuortentalo; Nuoret; lääkitys; alkoholi

Kyllä

Päivitetty  16.8.2019