Mitä aikuiset pelkäävät?

Vanhempien huolehtiminen saattaa ärsyttää nuorta. Nuori voi kuitenkin yrittää kuvitella itsensä vanhemman rooliin ja miettiä, miten itse käyttäytyisi vanhempana tilanteissa, joissa nuoren ja vanhemman välille syntyy ristiriitaa.

Vanhemmilla voi olla huoli myös muista asioita, jotka eivät liity sairauteen. Vanhemmat saattavat pelätä, että lapsi joutuu humalatilan takia onnettomuuksiin tai rikolliseen toimintaan hankkiessaan alkoholia, tupakkaa tai huumeita. Humalassa niin tytöt, pojat kuin aikuisetkin ovat alttiita hyväksikäytölle, ryöstetyksi tai pahoinpidellyksi tulemiselle ja raiskatuksi joutumiselle. Pahin pelko on nuoren menehtyminen väkivallan seurauksena tai onnettomuudessa. Muista täysi-ikäisenäkin, että jos juot, juo aina ystävien kanssa, maltilla ja kavereista huolta pitäen!

Alaikäinen ja päihteet

​Alaikäiset eivät saa ostaa alkoholia tai tupakkaa. Lain mukaan niiden luovuttaminen ja myyminen on alle 18-vuotiaalle kiellettyä.

Viranomaisella (lääkärit, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, poliisi, opettaja yms.) on lain määräämä velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus alaikäisen päihteiden käytöstä.

Nuortennetti (mll.fi)

Edellinen sivuSeuraava sivu

ihmissuhteet; vanhemmat; Nuoret; Nuortentalo

Kyllä

Päivitetty  28.12.2017