Ajankohtainen

Vertaistukikoulutus harvinaissairautta sairastaville nuorille aikuisille

Julkaistu 20.9.2018 11.00

Harvinaista sairautta sairastavia nuoria aikuisia haetaan Invalidiliiton järjestämään vertaistukikoulutukseen.

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö järjestää vertaistukihenkilön peruskoulutuksen nuorille aikuisille (noin 18– 30-vuotiaat), joilla on harvinainen sairaus tai vamma. Koulutus toteute­taan viikonlopun mittaisena koulutuksena 26.−28.10.2018 (pe–su) Tampereella Sokos Hotel Tornissa.

Koulutuksessa saat perustietoa Invalidiliiton vertaistukijana toimimisesta ja viikonlopun jälkeen voit halutessasi ryhtyä toimimaan vertaistukihenkilönä. Koulutuksen aikana käy­dään läpi Invalidiliiton vertaistukitoiminnan periaatteet, saat paljon eväitä ja käytännönoh­jeita vertaistukijana toimiseen sekä tietoa, miten selvitä haastavista tilanteista ja huolehtia omasta jaksamisesta tukijana. Viikonlopun aikana ehtii myös viettämään vapaa-aikaa muiden osal­listujien kanssa ja viihtymään Tampereella.

Hae mukaan koulutukseen sähköisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumislinkin löydät myös Invalidiliiton nettisivuilta.

Viimeinen mahdollinen hakupäivä on maanantaina 8.10.2018. Koulutukseen valituille lähetetään sähköpostilla koulutuksen tarkka info ja ohjelma hakuajan päätyttyä.

Koulutus on osallistujille maksuton ja koulutukseen osallistuville tarjotaan täysihoito pitäen sisällään majoituksen, ruokailut ja ohjelman. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2 h huoneis­sa, mutta mikäli ehdottomasti tarvitset terveydellisistä syistä 1 h huoneen tai majoituksen avustajan kanssa samaan huoneeseen, ilmoitathan siitä järjestäjälle joko hakulomakkeessa tai muulla tavalla. Matkoja koulutukseen korvataan jälkikäteen Invalidiliiton periaatteiden mukaisesti eli julkisen liikenteen mukaisesti matkalippuja / maksukuittia vastaan tai omalla autolla 0,20€/km.

Lisätietoja tapahtumasta saat Harvinaiset-yksikön suunnittelija Jenni Kuuselalta joko säh­köpostitse jenni.kuusela@invalidiliitto.fi tai puhelimitse 044 765 0410.