Ajankohtaista

Päivitetty  22.12.2017 10.06

 

 

Uuden tutkimuksen mukaan älylaitteista ei haittaa nuorille – suomalaisasiantuntija rauhoittaisi edelleen illathttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/uuden-tutkimuksen-mukaan-älylaitteista-ei-haittaa-nuorille-–-suomalaisasiantuntija-rauhoittaisi-edelleen-illatUuden tutkimuksen mukaan älylaitteista ei haittaa nuorille – suomalaisasiantuntija rauhoittaisi edelleen illat12.4.2019 8.20.00Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ruutuajalla ei ole merkitystä nuoren hyvinvointiin siinä määrin kuin aiemmin on ajateltu. Nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola toivoo noudatettavan edelleen suosituksia, joissa älylaitteiden käyttöä kehotetaan välttämään ennen nukkumaanmenoa.
Murrosikäisten unenmäärä vähentynyt yli tunnillahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/murrosikäisten-unenmäärä-vähentynyt-yli-tunnillaMurrosikäisten unenmäärä vähentynyt yli tunnilla9.4.2019 9.40.00Viiden vuoden seurantatutkimuksessa selvisi, että murrosikäisillä unen määrä väheni yli tunnin yössä. Samalla nuoret raportoivat päiväväsymyksestä ja lisääntyneestä päänsärystä, vatsa-, selkä- tai niska-hartiakivuista sekä psyykkisistä oireista. Terveemmäksi itsensä tunsivat ne, jotka nukkuivat enemmän.
Nuortentaloon uusia sisältöjähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuortentaloon-uusia-sisältöjäNuortentaloon uusia sisältöjä12.3.2019 12.00.00Nuortentalon uudet sisällöt, elämänhallintatesti ja erilaisten valintojen seurauksia havainnollistava videonavigaattori, täydentävät olemassa olevia aihepiirejä. Nuortentalo kannustaa pitkäaikaissairaita nuoria itsensä kuuntelemiseen ja tuen pyytämiseen.
Ilmoittaudu mukaan Nuorten Camp -valmennusleirillehttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/ilmoittaudu-mukaan-nuorten-camp-valmennusleirilleIlmoittaudu mukaan Nuorten Camp -valmennusleirille11.2.2019 11.00.0026.–27.4. järjestettävällä HUS Nuorten Camp -leirillä pitkäaikaissairaat nuoret saavat lisätietoa hoidon siirtymisestä aikuispuolelle. Viikonlopun aikana tutustuu myös potilasjärjestöjen toimintaan ja saa mahdollisuuden tavata muita vertaisia.
Nuuskan käyttö on monen nuoren mielestä siistiä – haitoista pitäisi puhua enemmänhttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuuskan-käyttö-on-monen-nuoren-mielestä-siistiä-–-haitoista-pitäisi-puhua-enemmänNuuskan käyttö on monen nuoren mielestä siistiä – haitoista pitäisi puhua enemmän17.1.2019 9.45.00Tupakointi nuorten ja aikuisten keskuudessa on vähentynyt viime vuosikymmeninä pitkäjänteisen työn tuloksena. Sen sijaan kouluterveyskyselyn mukaan nuuskan käyttö on yleistynyt 2010-luvulla erityisesti pojilla, vaikka nuuskan myynti on Suomessa kiellettyä.
Teinin tunnekuohut kuuluvat normaaliin kehitykseen – voimakkaan kapinoinnin taustalla voi olla useita syitähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/teinin-tunnekuohut-kuuluvat-normaaliin-kehitykseen-–-voimakkaan-kapinoinnin-taustalla-voi-olla-useita-syitäTeinin tunnekuohut kuuluvat normaaliin kehitykseen – voimakkaan kapinoinnin taustalla voi olla useita syitä21.12.2018 7.40.00Murrosiässä nuori itsenäistyy ja tekee irtiottoa vanhemmistaan. Joskus liian tiivis suhde vanhempaan tai lähiaikuiseen voi aiheuttaa sen, ettei nuori saa liikkumatilaa ja joutuu ikään kuin riuhtaisemaan itsensä irti.
Nousukausi ei lisännyt vuonna 1997 syntyneiden hyvinvointiahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nousukausi-ei-lisännyt-vuonna-1997-syntyneiden-hyvinvointiaNousukausi ei lisännyt vuonna 1997 syntyneiden hyvinvointia13.11.2018 10.20.00Tuore Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Nuorisotutkimusseuran raportti selvittää vuonna 1997 syntyneen ikäluokan kasvuolosuhteiden yhteyksiä hyvinvointiin. 10 vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen verrattuna aiempaa useammalle oli esimerkiksi asetettu psykiatrinen diagnoosi.
Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet – maailman mielenterveyspäivän teemana nuorethttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/olet-tärkeä-juuri-sellaisena-kuin-olet-–-maailman-mielenterveyspäivän-teemana-nuoretOlet tärkeä juuri sellaisena kuin olet – maailman mielenterveyspäivän teemana nuoret10.10.2018 5.45.00Maailman mielenterveyspäivän teemana vuonna 2018 on nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys muuttuvassa maailmassa.
Vertaistukikoulutus harvinaissairautta sairastaville nuorille aikuisillehttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/vertaistukikoulutus-harvinaissairautta-sairastaville-nuorille-aikuisilleVertaistukikoulutus harvinaissairautta sairastaville nuorille aikuisille20.9.2018 8.00.00Harvinaista sairautta sairastavia nuoria aikuisia haetaan Invalidiliiton järjestämään vertaistukikoulutukseen.
Vanhempien koulutuksella merkitystä nuoren hyvinvointiinhttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/vanhempien-koulutuksella-merkitystä-nuoren-hyvinvointiinVanhempien koulutuksella merkitystä nuoren hyvinvointiin5.7.2018 7.00.00Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen raportin mukaan vanhempien koulutustaso näkyy nuorten hyvinvoinnissa selvästi. Etenkin äitien alhaisella koulutustasolla on merkitystä, selviää raportista.
Nuorena sairastettu syöpä voi lisätä mielenterveysongelmien riskiä myöhemmällä iällähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuorena-sairastettu-syöpä-voi-lisätä-mielenterveysongelmien-riskiä-myöhemmällä-iälläNuorena sairastettu syöpä voi lisätä mielenterveysongelmien riskiä myöhemmällä iällä8.6.2018 6.20.00Alle 35-vuotiaana syövän sairastaneilla on suurentunut riski mielenterveysongelmiin ja muistisairauteen terveisiin sisaruksiin verrattuna. Myöhäisseurannassa tulisi huomioida myös mielialaongelmien kartoitus, selviää LL Ritva Ahomäen väitöskirjasta.
Uusi Noodi.me-sovellus etsii nuorille sopivaa alaa peruskoulun tai lukion jälkeenhttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/uusi-noodi-me-sovellus-etsii-nuorille-sopivaa-alaa-peruskoulun-tai-lukion-jälkeenUusi Noodi.me-sovellus etsii nuorille sopivaa alaa peruskoulun tai lukion jälkeen13.4.2018 10.35.00Vastikään julkaistu Noodi-sovellus auttaa nuoria tulevaisuuden suunnittelussa. Työkalu tarjoaa poikkeuksellisen laajasti tietoa eri ammateista ja tutkinnoista.
Nuorisolääketieteen dosentti uudistaisi kouluterveydenhuoltoahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuorisolääketieteen-dosentti-uudistaisi-kouluterveydenhuoltoaNuorisolääketieteen dosentti uudistaisi kouluterveydenhuoltoa9.4.2018 11.35.00Helsingin yliopiston nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola haluaisi kehittää kouluterveydenhuoltoa siten, että tukea tarvitsevat nuoret voitaisiin huomioida paremmin.
Näkökulmia seksistä puhumiseen nuoren kanssahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/näkökulmia-seksistä-puhumiseen-nuoren-kanssaNäkökulmia seksistä puhumiseen nuoren kanssa20.3.2018 8.00.00Koulun terveyskirjasto tukee nuorten terveys- ja elämäntaitojen oppimista. Teemat, kuten seksi, seurustelu, arvostava kohtaaminen terveystottumukset ja luonteenvahvuudet, tarjoavat hyviä keskustelunavauksia mm. nuorten kanssa työskenteleville.
Pitkäaikaissairaan kannattaa huomioida muutokset sosiaali- ja terveysasioissa vuonna 2018https://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/pitkäaikaissairaan-kannattaa-huomioida-muutokset-sosiaali-ja-terveysasioissa-vuonna-2018Pitkäaikaissairaan kannattaa huomioida muutokset sosiaali- ja terveysasioissa vuonna 201815.2.2018 6.25.00Reumaliitto on julkaissut lyhyen koosteen vuoden 2018 mukanaan tuomista muutoksista, jotka liittyvät sosiaali- ja terveysasioihin. Muutokset koskevat reumasairaiden lisäksi myös muita pitkäaikaissairaita.
Pitkäaikaissairas nuori – ilmoittaudu Nuorten Camp -valmennusleirille!https://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/pitkäaikaissairas-nuori-–-ilmoittaudu-nuorten-camp-valmennusleirillePitkäaikaissairas nuori – ilmoittaudu Nuorten Camp -valmennusleirille!16.1.2018 6.15.00Tapahtuma on tarkoitettu pitkäaikaissairaille nuorille, joiden hoito on siirtynyt tai siirtymässä vuoden kuluessa aikuisten puolelle. Leirillä tapaa vertaisia nuoria ja saa tietoa hoidon siirtymiseen liittyvistä asioista.
Masentunut nuori voi saada apua hoito-ohjelmasta, joka toimii puhelimen kauttahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/masentunut-nuori-voi-saada-apua-hoito-ohjelmassa-joka-toimii-puhelimessaMasentunut nuori voi saada apua hoito-ohjelmasta, joka toimii puhelimen kautta8.1.2018 13.00.00
Lääkäri Silja Kosola luennoi nuorisolääketieteestähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/lääkäri-silja-kosola-piti-luennon-nuorisolääketieteestäLääkäri Silja Kosola luennoi nuorisolääketieteestä22.12.2017 8.10.00Yleislääketieteen erikoislääkäri Silja Kosola piti tiettävästi Suomen ensimmäisen nuorisolääketiedeaiheisen dosenttiluennon joulukuussa Lastenklinikalla, Helsingissä.
Kansainvälinen Nuorisolääketieteen kokous Intiassa lokakuussa 2017https://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/kansainvälinen-nuorisolääketieteen-kokous-intiassa-lokakuussa-2017Kansainvälinen Nuorisolääketieteen kokous Intiassa lokakuussa 201712.12.2017 8.00.00Nuortentaloa rakentamassa olleet nuorisolääkärit osallistuivat suureen kansainväliseen kongressiin Intiassa. Aiheet käsittelivät laajasti nuorten.
Tatuointien riskit vähäisiähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/tatuointien-riskit-vähäisiäTatuointien riskit vähäisiä15.11.2017 7.40.00​Ihotautilääkäri Nicolas Kluger ei pidä tatuointeja vaarallisina: "Pahin riski on huono kuva."

 
HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo