Siirry sivun sisältöön

Vertaistukea nivelsairauteen

Potilasjärjestöt pyörittävät vertaistukiryhmiä nivelkipuisille ympäri Suomea. Ryhmässä voit saada tukea samassa tilanteessa eläviltä ja harrastaa nivelille hyvää liikuntaa.

Vertaisryhmässä voit saada ystäviä, joiden kanssa pääset jakamaan kokemuksiasi elämästä nivelsairauden kanssa. Voit auttaa muita jaksamaan ja saada ryhmästä voimaa omaan arkeesi ja vinkkejä mahdollisimman hyvää arkea myös nivelsairauden kanssa.

Vertainen ymmärtää usein jo puolesta sanasta, miltä nivelkivut tuntuvat. Yhdessä toimien ja keskustellen löytyy myös keinoja hallita omaa sairautta aiempaa paremmin.

Vertaisten kokemukset ja vinkit ovat kullan arvoisia myös silloin, kun valmistautuu omaan nivelleikkaukseensa ja miettii, miten leikkauksen jälkeen kuntoutuisi mahdollisimman hyvin.

Vertaisryhmissä myös nivelystävällistä liikuntaa

Suomen Nivelyhdistyksenvertaistukiryhmiä toimii eri puolilla Suomea noin 50 paikkakunnalla. Kaikille avoimissa ja maksuttomissa nivelpiireissä keskustellaan luottamuksellisesti.

Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat, jotka itsekin sairastavat nivelrikkoa. Monet heistä tietävät myös millaista on elää tekonivelen kanssa.

Useissa nivelpiireissä järjestetään luentoja ja tietoiskuja nivelrikkoisille hyödyllisistä ja kiinnostavista aiheista. Monien nivelpiirien yhteydessä toimii lisäksi liikuntaryhmiä, jotka tarjoavat nivelterveyttä tukevaa liikuntaa.

Menemällä mukaan nivelpiiritoimintaan voit myös omilla toiveillasi vaikuttaa siihen, millaista on oman paikkakuntasi tarjoama vertaistuki. Voit osallistua vapaasti minkä tahansa paikkakunnan kokoontumisiin.

Päivitetty 6.8.2018