Förhårdnader

En förhårdnad bildas när för mycket tryck läggs på ett hudområde. En förhårdnad kan bildas direkt i det område där trycket utövas vid felställning.

Typiska ställen för förhårdnader i fötterna är framfoten och utsidan av foten.

En förhårdnad kan uppstå direkt i problemområdet vid felställningar. Den kan också orsakas av att man undviker att belasta det smärtsamma området genom att ändra fotens position under steget.

Du bör uppsöka läkare om förhårdnaden hindrar dig från att gå eller om den blir till ett sår.

Hörnstenen i behandlingen av förhårdnader i framfoten är att korrigera orsaken, dvs. fotens felställning eller dysfunktion. Det räcker inte med lokal behandling för att minska förhårdnaden. Om grundorsaken inte åtgärdas får man återfall.

Förhårdnader är smärtsamma och i vissa riskgrupper, såsom diabetiker, kan de förutsäga utvecklingen av trycksår.

inflammation i akillessenan; osteofyt; inflammation; skada; framfoten; smärta i framfoten; förhårdnader; plantarfasciit; bristning i akillessenan; smärta i akillessenan; smärta i fotryggen; osteofyt i fotryggen; artros i fotryggen symtom; artros i foten; knäsmärta vid böjning av benet; fotvalvsstöd; osteofyt i fotsulan; behandling osteofyt fotrygg; osteofyt på foten; osteofyt i foten; artros i fotryggen; artros i fötterna; artros fot; plattfot; högt fotvalv; hammartå; snedställd stortå; supination; pronation; tåns basled; motion artros i foten

Kyllä

Uppdaterad  8.3.2023