Rasitussairaudet

Rasitussairaudet ovat suomalaisessa työikäisessä väestössä yleisiä. Tampereen yliopistollisen sairaalassa (Tays) tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa on erityistä osaamista näiden sairauksien hoidossa.


Rasitussairaudet ovat suomalaisessa työikäisessä väestössä yleisiä. Tampereen yliopistollisen sairaalassa (Tays) tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa on erityistä osaamista näiden sairauksien hoidossa. Vaivan taustalla olevan syyn selvittämisen jälkeen siihen löytyy usein apu, ja potilaan työkyky saadaan palautettua.

Rasitussairauksia ovat muun muassa jännetuppitulehdukset, hermopinteet sekä rasitukseen liittyvät kyynärpääkivut, muun muassa tenniskyynärpää. Näitä yläraajojen rasitusperäisiä vaivoja hoidetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) käsikirurgian sekä fysiatrian yksikössä.

Niska-hartiaseudun, selän ja alaraajojen vaivojen hoidosta vastaa Taysin fysiatrian yksikkö. Mikäli vaiva on sellainen, että potilas saattaisi hyötyä leikkaushoidosta, alaraajojen ja selän vaivojen osalta hoidosta vastaavat huippuosaajien joukko ortopedejä.

Rasitussairauksia ovat muun muassa jännetuppitulehdukset, hermopinteet sekä rasitukseen liittyvät kyynärpääkivut, muun muassa tenniskyynärpää. Näitä yläraajojen rasitusperäisiä vaivoja hoidetaan Taysin käsikirurgian yksikössä.

Palveluneuvojamme auttavat teitä mielellään numerossa 03 311 67000

 

 

Päivitetty  22.12.2017