Tays

​​​Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) edustaa valtakunnallista huippuosaamista tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. Taysissa saat potilaslähtöistä ja uusimpaan tutkittuun tietoon perustuvaa hoitoa. Tekonivelleikkaukset on keskitetty Tekonivelsairaala Coxaan.

pic Akuuttien vammojen ja niiden jälkitilojen hoito

Pirkanmaalaisten potilaiden leikkaushoitoa vaativat vammat hoidetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuualueella. Vaikeasti vammautuneita potilaita tulee hoitoon myös läheisten keskussairaalapiirien alueilta.

pic Tekonivelleikkaukseen Coxaan

Tekonivelsairaala Coxa on puhtaasti tekonivelkirurgiaan erikoistunut huippuyksikkö. Tärkein tavoitteemme on tarjota nivelongelmaisille potilaille parasta mahdollista hoitoa ja palauttaa heidät yhä nopeammin takaisin toimintakykyiseen arkeen.

pic Kipeä selkä

Selkärangan alueen vaivoja hoidetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) rankakeskuksessa, jossa tehdään yhteistyötä fysiatrien, ortopedien, neurokirurgien ja lastenortopedien välillä. Keskuksen kanssa toimii kiinteässä yhteistyössä myös radiologian yksikkö, kliinisen fysiologian yksikkö, kuntoutusyksikkö ja kipupoliklinikka.

pic Rasitussairaudet

Rasitussairaudet ovat suomalaisessa työikäisessä väestössä yleisiä. Tampereen yliopistollisen sairaalassa (Tays) tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa on erityistä osaamista näiden sairauksien hoidossa. Vaivan taustalla olevan syyn selvittämisen jälkeen siihen löytyy usein apu, ja potilaan työkyky saadaan palautettua.

Päivitetty  22.3.2018