Valitse HUS hoitopaikaksi

HUS:n sairaaloissa hoidetaan vuosittain noin puoli miljoonaa potilasta. Kaikkialta Suomesta voi tulla HUS-alueelle leikkaukseen. 

Vuoden 2014 alusta on jokainen suomalainen voinut valita vapaasti oman hoitopaikkansa. Erikoissairaanhoidossa valinta tapahtuu keskustelemalla hoitoon lähettävän lääkärin kanssa.

Suomen suurin sairaanhoitopiiri HUS tarjoaa hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Hoitotuloksiltaan HUS ja erityisesti siihen kuuluva Helsingin yliopistollinen sairaala ovat monilla aloilla huippuluokkaa jopa koko maailman tasolla.

Voit siis tulla hoitoon HUSiin asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Tutustu valinnanvapauteen Valitsehus.fi -sivuilla.

Keskustele oman lääkärisi kanssa mahdollisuuksista, joita hoito HUSissa voi sinulle tarjota. Sinä päätät missä haluat itseäsi hoidettavan, ja lääkärisi kirjoittaa sen mukaisesti lähetteen kyseiseen sairaalaan.

Lähetteellä tapahtuvan erikoisairaanhoidon kustannukset ohjataan aina kotikuntasi maksettavaksi.

Lähetenavigaattori auttaa

Lähettävää lääkäriä auttaa HUSin lähetenavigaattori. Lähetenavigaattori listaa lääkärille HUSin poliklinikat ja etsii niiden joukosta kolmen hakutiedon (elektiivinen tai päivystys, potilaan kotikunta ja erikoisala) perusteella oikean kohteen.

Navigaattorista näkee sekä sähköisen että fyysisen poliklinikkaosoitteen. Jos lääkäri ei voi käyttää sähköistä lähetettä, hän voi tulostaa osoitteen navigaattorista.

Seuraava sivu

 

Kyllä

Päivitetty  24.8.2018