Käsikirurgia HUS-alueella

HUS Käsikirurgiassa tutkitaan ja hoidetaan käden sekä joitakin koko yläraajan kirurgisesti hoidettavia sairauksia ja vammoja.

Käsikirurgian yleisimpiä toimenpiteitä ovat hermopinteiden vapautusleikkaukset sekä murtumien kiinnitysleikkaukset.

Tyypillisimpiä päivystyksellisiä hoidettavia vaivoja ovat rannemurtumat sekä haavojen aiheuttamat jännevammat.

Vaativimpiin toimenpiteisiin kuuluvat irronneiden raajojen tai raajan osien kiinnitykset sekä vaikeiden hermovammojen hoito.

Käsikirurgit toimivat tiiviissä yhteistyössä esimerkiksi lastenkirurgien (käsien synnynnäiset epämuodostumat), reumatologien (nivelreuman kirurginen hoito), plastiikkakirurgien ja ortopedien kanssa.

HUS-alueella käsikirurgisia toimenpiteitä tehdään Töölön, Herttoniemen ja Hyvinkään sairaaloissa sekä Lastenklinikalla. Valtaosa kaikista toimenpiteistä on päiväkirurgisia.

Vaativimmat toimenpiteet sekä huonokuntoisten potilaiden leikkaukset on keskitetty HUS Käsikirurgian yksikköön Töölön sairaalaan, joka vastaa myös kaikista käsikirurgisista päivystysleikkauksista.

Elämänlaatua parantamaan

Yksikössä tehdään myös neliraajahalvauspotilaiden vaativia yläraajakirurgisia toimenpiteitä. Näissä haastavissa vaivoissa Töölön sairaalan yksikkö voi tarjota elämänlaatua parantavaa apua.

Yksikkö hoitaa potilaita koko Suomen alueelta.

Lasten käsikirurgiset leikkaukset, esimerkiksi synnynnäisten epämuodostumien korjaukset, tehdään Lastenklinikalla.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Kyllä

Päivitetty  24.8.2018