Tulehdukselliset polvivaivat

Polvien turpoaminen ja nesteen kerääntyminen polveen ilman edeltävää vammaa voivat olla oireita tulehduksellisesta nivelsairaudesta.

Tulehduksellisia nivelsairauksia ovat reumasairaudet, kihti ja reaktiiviset eli ilman bakteereita syntyneet niveltulehdukset.

Polvinivel voi tulehtua myös bakteeritulehduksesta. Bakteeri voi päästä niveleen esimerkiksi haavasta tai muualta elimistöstä.

Polven bakteeritulehdus aiheuttaa yleensä reumaa ja kihtiä selvästi ​voimakkaammat oireet. Jalalle varaaminen on silloin hankalaa. Oireina voi olla myös kuumeilua ja yleisoireita.

​​​ Milloin yhteys lääkäriin?

Lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos turvotus kestää useita päiviä.

Pikaisesti hoitoon ​tulee h​akeutua, jos polvioireiluun liittyy polven punoitusta ja kuumeen nousua.

Lue lisää:

Muualla Terveyskylässä

Katso lisää:

Reumatalo​


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


turvonnut; hoito; reuma; polvisiteet; naksuu; tekonivel; venähdys; koukistaessa; sijoiltaan; tulehdus; luu; polvi; polvitaive; bakteeritulehdus; kihti; eturistiside; kuntoutus; polvikierukka; murtumat; polvi yliliikkuva; hyppääjän; tupakointi; tulehtunut; polvinivel; Teko; takareisi; leikkaus; mennyt; polvileikkaus; pituus; sairausloman; revähtänyt; polvien; molempien; primaarinen; polvituet; turvotus patti; kosketusarka; kiristää; juostessa; ristiside; sivuside; takaa; jänne; polvilumpio; rasitus; nivelrikko; kipu; kipeä; rakenne

Kyllä

Päivitetty  17.8.2018