Kasvuikäisen polvivaivat

Osteochondriitis dissecans -taudissa polven nivelpinnasta irronnut luukappale aiheuttaa kipua.

​​Kasvuikäisen polvivaivatOsteochondriitis dissecans on kasvuikäisten polven rasituskipujen ja lukkoon menemisen poikkeuksellinen syy. Se voidaan todeta polven röntgenkuvauksella ja magneettikuvauksella.

Suurimmalla osalla potilaista tauti paranee vähentämällä rasitusta usean kuukauden ajan.

Jos rasituksen vähentäminen ei riitä​ hoidoksi, rustoluusaareke luudutetaan paikalleen tai mahdollinen irtokappale poistetaan​ nivelestä.

Rustoluukappale

​​​ Milloin yhteys lääkäriin?

Jos kasvuikäisen polvessa on jatkuvaa kipua ja nivelen turpoamista tai polven liikkumisessa on ongelmia, kannattaa varata aika lääkärin tutkimuksiin.

​​

Edellinen sivuOsion alkuun

 


Päivitetty  16.8.2018 13.44

Osteochondriitis dissecans; polvitaive; polvi; kipeä; takaa; rakenne; nivelrikko; koukistaessa; jänne; luu; sivuside; ristiside; kipu; juostessa; kiristää; kosketusarka; turvotus patti; rasitus; venähdys; polvituet; eturistiside; primaarinen; molempien; polvien; nivelrikko; revähtänyt; sairausloman; pituus; polvileikkaus; sijoiltaan; mennyt; polvilumpio; takareisi; polvitaive; Teko; polvinivel; tekonivel; leikkaus; kuntoutus; tulehdus; polvileikkaus; tulehtunut; polvinivel; tupakointi; turvonnut; polvinivel; polvilumpio; hyppääjän; polvi yliliikkuva; polvilumpio

 

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo