Kasvuikäisen polvivaivat

Osteochondriitis dissecans -taudissa polven nivelpinnasta irronnut luukappale aiheuttaa kipua.

​​Osteochondriitis dissecans on kasvuikäisten polven rasituskipujen ja lukkoon menemisen poikkeuksellinen syy. Se voidaan todeta polven röntgenkuvauksella ja magneettikuvauksella.

Suurimmalla osalla potilaista tauti paranee vähentämällä rasitusta usean kuukauden ajan.

Jos rasituksen vähentäminen ei riitä​ hoidoksi, rustoluusaareke luudutetaan paikalleen tai mahdollinen irtokappale poistetaan​ nivelestä.

​​​ Milloin yhteys lääkäriin?

Jos kasvuikäisen polvessa on jatkuvaa kipua ja nivelen turpoamista tai polven liikkumisessa on ongelmia, kannattaa varata aika lääkärin tutkimuksiin.

​​

Edellinen sivuOsion alkuun

 


Osteochondriitis dissecans; polvitaive; polvi; kipeä; takaa; rakenne; nivelrikko; koukistaessa; jänne; luu; sivuside; ristiside; kipu; juostessa; kiristää; kosketusarka; turvotus patti; rasitus; venähdys; polvituet; eturistiside; primaarinen; molempien; polvien; nivelrikko; revähtänyt; sairausloman; pituus; polvileikkaus; sijoiltaan; mennyt; polvilumpio; takareisi; polvitaive; Teko; polvinivel; tekonivel; leikkaus; kuntoutus; tulehdus; polvileikkaus; tulehtunut; polvinivel; tupakointi; turvonnut; polvinivel; polvilumpio; hyppääjän; polvi yliliikkuva; polvilumpio

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019