Iän tuomat polvivaivat

Nivelkierukan ilman vammaa syntyneet vauriot ovat hyvin yleisiä jo yli 30-vuotialla. Kivun syynä on tavallisesti alkava nivelrikko.

Yhdellä neljästä oireettomasta 50-vuotiaasta on vaurioita nivelkierukassa. Iän myötä syntynyt kierukkavaurio hoidetaan yleensä ilman leikkausta.

Jos iäkkäämmällä ihmisellä havaitaan nivelkierukan repeämiä, todennäköisesti myös nivelpinnat ovat kuluneet.

Iän tuomat kierukkavauriot eivät ole syynä polvikipuun, vaan oireita aiheuttaa alkava nivelrikko.

Polven oireilu vaihtelee ­ – välillä voi olla hyvin vaikeitakin vaiheita, välillä oireita ei ole lainkaan. Polvea voi kuitenkin käyttää vapaasti, jos kysymyksessä eivät ole vamman tuomat oireet.

Kevyt liikunta ja vahvistavat lihasliikkeet voivat auttaa kipuiluun samoin kuin kylmähoidot. Ylipainon pudotus on tärkeää nivelrikon hoidossa.

Lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos nivelkipu häiritsee elämää merkittävästi, särkylääke ei auta ja särkyä on myös levossa.

turvonnut; hoito; polvisiteet; naksuu; tekonivel; venähdys; koukistaessa; sijoiltaan; tulehdus; luu; polvitaive; polvi; eturistiside; kuntoutus; polvikierukka; murtumat; polvi yliliikkuva; hyppääjän; tupakointi; tulehtunut; polvinivel; Teko; takareisi; leikkaus; mennyt; polvileikkaus; pituus; sairausloman; revähtänyt; polvien; molempien; primaarinen; polvituet; turvotus patti; kosketusarka; kiristää; juostessa; ristiside; sivuside; takaa; jänne; polvilumpio; rasitus; nivelrikko; kipu; kipeä; rakenne

Kyllä

Päivitetty  12.9.2019