Hyppääjän polvi

Hyppääjän polvessa kipu on aluksi hetkellistä ja ajoittaista, mutta polven rasittuessa kipu voi muuttua toistuvaksi.

​​Havainnekuvassa ovat tyypilliset kivun paikat ja taustalla oleva vaiva.Tyypillisesti kipu tuntuu hypätessä ja polven suoristuessa.

Kivun aiheuttaa lumpiojänteen kudosvaurio ja ylirasitustila. Taustalla voi olla kireyttä tai lihasheikkoutta polvea ympäröivissä lihaksissa.

Myös nopeasti lisääntynyt rasitus, virheellinen tekniikka liikuntasuorituksissa tai synnynnäiset rakennepoikkeavuudet voivat edesauttaa vaivan syntymistä.

Lepo ja tulehduskipulääke auttavat kipuun. Tilanteen rauhoituttua alaraajojen lihaksia tulisi vahvistaa ja venytellä vaivan uusiutumisen välttämiseksi.

Tehokkaimmaksi harjoitteluksi ovat osoittautuneet niin kutsutut eksentriset lihasharjoitteet, joissa keskitytään liikkeiden jarrutusvaiheeseen.

Tarvittaessa fysioterapeutti voi auttaa vaivan hoitoon ja ennaltaehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä.

Mikäli rasituksen vähentäminen ja itsehoito eivät auta parin kuukauden kuluessa, on syytä hakeutua lääkärin tutkimukseen.

turvonnut; leikkaus; tekonivel; venähdys; sijoiltaan; tulehdus; luu; polvitaive; polvi; eturistiside; kuntoutus; polvi yliliikkuva; hyppääjän; tupakointi; tulehtunut; polvinivel; Teko; takareisi; polvilumpio; mennyt; polvileikkaus; pituus; sairausloman; revähtänyt; polvien; molempien; primaarinen; polvituet; turvotus patti; kosketusarka; kiristää; juostessa; ristiside; sivuside; takaa; jänne; koukistaessa; rasitus; nivelrikko; kipeä; rakenne; kipu

Kyllä

Päivitetty  12.9.2019