Hyppääjän polvi

Hyppääjän polvessa kipu on aluksi hetkellistä ja ajoittaista, mutta polven rasittuessa kipu voi muuttua toistuvaksi.

Tyypillisesti kipu tuntuu hypätessä ja polven suoristuessa.

Kivun aiheuttaa lumpiojänteen kudosvaurio ja ylirasitustila. Taustalla voi olla kireyttä tai lihasheikkoutta polvea ympäröivissä lihaksissa.

Myös nopeasti lisääntynyt rasitus, virheellinen tekniikka liikuntasuorituksissa tai synnynnäiset rakennepoikkeavuudet voivat edesauttaa vaivan syntymistä.

Lepo ja tulehduskipulääke auttavat kipuun. Tilanteen rauhoituttua alaraajojen lihaksia tulisi vahvistaa ja venytellä vaivan uusiutumisen välttämiseksi.

Havainnekuvassa ovat tyypilliset kivun paikat ja taustalla oleva vaiva.

Tehokkaimmaksi harjoitteluksi ovat osoittautuneet niin kutsutut eksentriset lihasharjoitteet, joissa keskitytään liikkeiden jarrutusvaiheeseen.

Tarvittaessa fysioterapeutti voi auttaa vaivan hoitoon ja ennaltaehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä.

Milloin yhteys lääkäriin?

Mikäli rasituksen vähentäminen ja itsehoito eivät auta parin kuukauden kuluessa, on syytä hakeutua lääkärin tutkimukseen.

ristiside; takaa; sivuside; leikkaus; juostessa; kiristää; kosketusarka; turvotus patti; polvituet; primaarinen; molempien; polvien; revähtänyt; sairausloman; pituus; mennyt; takareisi; tulehtunut; hyppääjän; polvi yliliikkuva; polvitaive; tulehdus; venähdys; kipu; kipeä; luu; kuntoutus; tupakointi; jänne; polvinivel; Teko; polvilumpio; rakenne; sijoiltaan; eturistiside; polvi; Tekonivel; polvileikkaus; koukistaessa; rasitus; nivelrikko; turvonnut

Kyllä

Päivitetty  20.9.2019