Kyynärpään sijoiltaanmeno

Kyynärnivelen sijoiltaanmeno voi aiheuttaa kyynärnivelen toimintaan pitkään kestäviä oireita ja toiminnan heikentymistä.

Nuoremmilla ja työikäisillä kyynärnivelen sijoiltaanmenosyntyy usein esimerkiksi pudotessa tai liikenneonnettomuudessa.

Vanhuksilla vamma voi syntyä kaatumisenkin seurauksena kun osteoporoosin heikentämä luu altistaa vaurioiden synnylle.

Kyynärnivelen sijoiltaan menossa niveltä tukevat pehmytkudosrakenteet vaurioituvat ja voi syntyä myös luisten alueiden vammoja.

Kyynärnivelen sijoiltaanmenoa epäiltäessä on hakeuduttava päivystyksellisesti lääkärin arvioon. Hoidon valinta tehdään kirurgisessa yksikössä.

Hoito

Hoito alkaa nivelen paikalleen asettamisella eli repositiolla.

Diagnoosi varmistetaan kuvantamistutkimuksin, jossa käytetään röntgenkuvausta ja tietokonekuvausta luisten vammojen selvityksiin ja magneettitutkimusta kapseli- ja nivelsiderakenteiden vaurioiden selvitykseen.

Leikkauksellisessa hoidossa pyritään palauttamaan murtumien aiheuttamat virheasennot mahdollisimman hyvin anatomiseen asentoon ja tehdään nivelsidekorjaukset.

kiertoliike; nivel; vammaperäinen; tulehdus; kyynärpää; kortisoni; kuntoutus; tähystysleikkaus; korjausleikkaus; lukkiutuu; tulehduskipulääke; kuntoutuminen; lihaskunto; luutuminen; leikkaus; tekonivel; sijoiltaanmeno; hauislihas; jäätynyt; repeämä; kipu; kierto; loitonnus; yösärky; rahina; rustorengas; käsi; vammat; vamma; rasitus; nivelrikko; kipeä; rakenne

Kyllä

Päivitetty  15.8.2018