Kyynärpään nivelrikko

Kyynärpään nivelrikko on koko nivelen sairaus, joka voi aiheuttaa muutoksia niin nivelrustossa, luussa kuin nivelkapselissakin.

Nivelrikon alkuvaiheessa oireena on rasituskipua. Myöhemmin lepokivut alkavat häiritä yöunta, nivelen jäykkyys lisääntyy ja toimintakyky rajoittuu.

Nivelrikon edetessä nivel voi turvota ja kääntyä virheasentoon, joka pahentaa tilannetta.

Milloin yhteys lääkäriin?

Kun nivelkipu häiritsee merkittävästi liikkumista, päivittäisiä toimia ja työtä tai nivelessä on leposärkyä, eikä lääkitys enää auta, on syytä hakeutua lääkärille.

Nivelrikkoon ei ole parantavaa tai taudin etenemistä hidastavaa lääkehoitoa. Tulehduskipulääkkeet auttavat lievittämään särkyä.

Kirurginen toimenpide on aiheellinen, jos kipu ja särky haittaavat jokapäiväistä elämää ja yöunta.

Tekonivelleikkaus

Kyynärnivelen tekonivelleikkaus suoritetaan useimmiten reumasairauden tai nivelrikon johdosta ja murtuman tai sen jälkitilan hoidoksi.

Tekonivelleikkauksen tavoitteena on kivun lievittyminen ja toimintakyvyn parantuminen tai säilyttäminen, että päivittäiset askareet sujuvat helpommin.

kyynärpää; rakenne; kipeä; kipu; nivel; rasitus; vamma; vammat; käsi; nivelrikko; rahina; yösärky; loitonnus; kierto; kiertoliike; rustorengas; repeämä; jäätynyt; hauislihas; tulehdus; sijoiltaanmeno; leikkaus; luutuminen; lihaskunto; kuntoutuminen; kuntoutus; tulehduskipulääke; lukkiutuu; korjausleikkaus; tähystysleikkaus; vammaperäinen; kortisoni

Kyllä

Päivitetty  15.8.2018