Vasaravarpaat

Vasaravarpaissa muut kuin isovarpaat koukistuvat maata vasten, koska ne hakevat lisää tasapainoa.

Vasaravarvas-virheasentoon liittyy hyvin tavallisesti päkiäkipua ja känsiä.

Vasaravarpaat kehittyvät, jos varpaiden koukistajajänteet toimivat liikaa. Varpaat hakevat tukea, kun pitkittäisen jalkaholvin sisäsyrjä on syystä tai toisesta epävakaa ja kykenemätön tehokkaaseen ponnistukseen.

Lääkäriin kannattaa hakeutua, jos vasaravarpaat aiheuttava jatkuvaa päkiäkipua tai ihon hankautumista rikki.

Virheasennon taustalla voi olla vaivaisenluu tai nilkkanivelen rajoittunut koukistusliike. Diabeteksessa jalkaterän pikkulihasten atrofia ja ääreishermotuho aiheuttaa varpaiden kipristymistä virheasentoon.

Hoito

Vasaravarpaiden hoidossa lähdetään selvittelemään ensin virheasennon alkuperäistä syytä.

Lievissä ja palautettavissa kuormitushäiriöissä ja virheasennoissa fysioterapeuttiset harjoitteet kuten akillesryhmän lihasvenytykset ja varvasjumppa riittävät.

Leikkaushoitoa tarvitaan, jos virheasennot ovat suuria ja häiriöt kuormituksen jakaantumisessa eivät muulla hoidolla korjaannu.

jalkapohjan luupiikki; jalkaholvituki; polvikipu jalkaa koukistaessa; jalkapöydän nivelrikko; jalkaterän nivelrikko; jalkapöydän nivelrikko oireet; nivelrikko jalkaterässä; luupiikki jalkapöydässä; luupiikki jalkapohjassa; tulehdus; luupiikki; akillesjänteen tulehdus; vamma; känsät; päkiäkipu; päkiä; jalkapöytäkipu; akillesjänteen kipu; akillesjänteen repeämä; kantakalvon tulehdus; liikunta jalkaterän nivelrikko; varpaan tyvinivel; pronaatio; supinaatio; vaivasenluu; vasaravarpaat; kaarijalka; latuskajalka; nivelrikko jalkaterä; nivelrikko jalkaterissä; nivelrikko jalkapöydässä; luupiikki jalkaterässä; luupiikki jalkaterän päällä; hoito luupiikki jalkapöytä

Kyllä

Päivitetty  16.8.2018