Känsittymät

Känsä syntyy, kun ihoalueelle kohdistuu liikaa painetta. Känsä voi syntyä suoraan sille alueelle, johon paine virheasennoissa kohdistuu.

Tyypillisiä esiintymispaikkoja jalkaterän känsille ovat päkiä ja jalkaterien ulkosyrjät.

Känsä voi syntyä suoraan ongelma-alueelle virheasennoissa. Se voi syntyä myös kivuliaan alueen kuormittamisen varomisesta, kun askelluksessa jalkaterän asentoa on muutettu.

Lääkärin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos känsä haittaa kävelyä tai se syvenee haavaumaksi.

Känsien hoidon kulmakivenä on syyn eli virheasennon tai jalkaterän häiriintyneen toiminnan korjaus. Pelkkä känsää ohentava paikallishoito ei riitä hoidoksi. Känsä uusii, jos perussyytä ei hoideta.

Känsät ovat kivuliaita, ja tietyillä riskiryhmillä, kuten diabeetikoilla ne ennustavat painehaavauman syntyä.

jalkapohjan luupiikki; jalkaholvituki; polvikipu jalkaa koukistaessa; jalkapöydän nivelrikko; jalkaterän nivelrikko; jalkapöydän nivelrikko oireet; nivelrikko jalkaterässä; luupiikki jalkapöydässä; luupiikki jalkapohjassa; tulehdus; luupiikki; akillesjänteen tulehdus; vamma; känsät; päkiäkipu; päkiä; jalkapöytäkipu; akillesjänteen kipu; akillesjänteen repeämä; kantakalvon tulehdus; liikunta jalkaterän nivelrikko; varpaan tyvinivel; pronaatio; supinaatio; vaivasenluu; vasaravarpaat; kaarijalka; latuskajalka; nivelrikko jalkaterä; nivelrikko jalkaterissä; nivelrikko jalkapöydässä; luupiikki jalkaterässä; luupiikki jalkaterän päällä; hoito luupiikki jalkapöytä

Kyllä

Päivitetty  16.8.2018