Kun tapahtuneesta on kulunut yli kuukausi

Vaikka tapahtuneesta olisi kulunut aikaa enemmän kuin yksi kuukausi, voit hakea apua mm oman alueen terveyskeskuksesta, perheneuvolasta tai kunnan seksuaalineuvojalta.

Lisäksi Suomessa on lukuisia järjestöjä tukenasi!

pic Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

pic RIKU Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita. RIKUsta voi saada ammatillista neuvontaa rikosprosessin kaikkiin vaiheisiin kasvokkain, puhelimitse sekä verkon kautta.

pic Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talo auttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia 10-29 vuotiaita tyttöjä ja nuoria naisia tai sukupuoltaan pohtivia. Seksuaaliväkivaltatyö Helsingin Tyttöjen Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaavaa apua 13 – 29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa.

pic Poikien Talo

Seksuaaliväkivalta työ Helsingin Poikien Talolla on tukevaa, vakauttavaa ja ohjaajaa keskusteluapua 13-29- vuotiaille pojille, nuorille miehille ja omaa maskuliinisuuttaan pohtiville, jotka ovat kokeneet eri muotoista seksuaaliväkivaltaa.

pic Välitä! –yksikkö

Tarjoaa kriisiapua, tukiryhmiä ja palveluohjausta seksuaalisen väkivallan uhreille, tekijöille ja heidän läheisilleen.

pic Monika-Naiset liitto ry

Sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille sekä toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Toiminta on valtakunnallista.

pic Ensi- ja turvakotien liitto

Valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.

pic Naisten Linja

Naisten Linja on tarkoitettu kaikille väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja palvelee sekä puhelimitse, netin kautta että järjestää ryhmätoimintaa. Puhelinpalveluun ja Chattiin vastaavat Naisten Linjan kouluttamat vapaaehtoiset naiset. Palvelut ovat luottamuksellisia, yhteyttä voi ottaa nimettömästi.

pic Nollalinja 080 005 005

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Päivystäjien kanssa voit keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Voit soittaa anonyymisti, puhelinnumerosi ei näy päivystäjille.

pic Miessakit ry

Väkivaltaa kokeneet miehet -hanke tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Keskusteluapua voi saada puhelimitse, sähköpostilla, yksilötapaamisissa ja ohjatuissa vertaisryhmätapaamisissa. Apu on luottamuksellista ja maksutonta.

pic Otava-hanke

Hankkeen tavoitteena on edistää EU:n uhridirektiivin mukaisesti seksuaaliväkivaltatyön kehittymistä valtakunnalliseksi palveluksi. OTAVA -hanke vastaa toiminnallaan puuttuvaan erityistukipalveluun kohdentaen tukitoiminnan alaikäisiin ja nuoriin seksuaaliväkivaltaa kokeneisiin tyttöihin ja nuoriin naisiin.

pic Koski-hanke

Tarjoamme keskusteluapua yli 16-vuotiaille seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille sekä uhrien läheisille. Apu on maksutonta, etkä tarvitse lähetettä. Halutessasi voit myös asioida nimettömänä.

raiskaus; väkivalta; tukinainen; rikosuhripäivystys; seksuaalinen väkivalta; tyttöjen talo; poliisi; järjestöt

Kyllä

Päivitetty  6.5.2019