Hae apua!

Älä jää tapahtuneen kanssa yksin. Seksuaalinen väkivalta on järkyttävä tapahtuma, mutta siitä voi toipua.

​​​​​​​​​
​Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksesta on usein vaikea puhua, ja avun hakeminen voi tuntua ylivoimaiselta. Vaikeat kokemukset tekisi mieli unohtaa ja torjua mielestä. Välttely voikin helpottaa oloa väliaikaisesti, mutta uskaltautuminen kertomaan tapahtuneesta auttaa toipumaan.

Perheen ja läheisten ihmisten tuki ja läsnäolo ovat tärkeitä. Kokemuksen käsittelyn voi aloittaa siitä, että uskaltaa puhua jollekin luotettavalle läheiselle. 

Aina läheiset ihmiset eivät kuitenkaan tiedä millaista apua ja tukea tarvitset, sillä tapahtunut järkyttää myös heitä. Käänny ammattiauttajan puoleen. On järkevää hakea apua. Seksuaalista väkivaltaa kokeneella on myös oikeus ammatilliseen apuun, ja se onkin usein oleellinen osa toipumista. Auttamisjärjestelmät ovat Sinua varten. 

Paikkakunnallasi sinua auttavat esimerkiksi terveyskeskukset, mielenterveystoimistot, kriisikeskukset, perheasiainkeskukset ja perheneuvolat sekä Helsingin ja Uudenmaan alueella myös Seri-tukikeskus​. Lisäksi apua tarjoavat valtakunnallisesti monet järjestöt​, mm. Raiskauskriisikeskus Tukinainen ja Rikosuhripäivystys. ​Tukipalveluja on mahdollista käyttää riippumatta siitä, tekeekö asiasta rikosilmoitusta.Edellinen sivuSeuraava sivu

 
HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo