Raskausdiabeetikon päivittäisen ruokailun pääperiaatteet
Tällä sivulla kerrotaan vinkkejä raskausdiabeetikon ruokailuun.
Sivun sisältö
- Syö päivittäin neljä pääateriaa ja 1–2 väliateriaa.
- Syö säännöllisesti, sillä se tukee syömisen säätelyä ja helpottaa sopivien annoskokojen toteutumista.
- Kokoa ateriat monipuolisesti lautasmallin mukaisesti
- ½ monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, marjoja
- ¼ kasvikunnan proteiininlähteitä (papuja, linssejä, tofua, nyhtökauraa..), kalaa, maitovalmisteita, kanaa, kananmunaa, lihaa
- ¼ riisiä, pastaa, perunaa, leipää
- pehmeän rasva lähde, kuten öljy salaatilla, kasvirasvalevite leivällä, pähkinöitä salaatissa
- Suosi täysjyväviljaa sekä muita kuitupitoisia tuotteita (esimerkiksi riisi, pasta, leivät, myslit, leseet, rouheet)
- Pyri syömään herkut jälkiruokina. Huolehdi riittävästä arkisyömisestä tukeaksesi herkkujen pysymistä mielihyvän lähteenä nälkään syömisen sijaan.
Katso lisää -noston sisältö
Kyllä
Päivitetty
29.10.2020