Raskausdiabeetikon päivittäisen ruokailun pääperiaatteet

Tällä sivulla kerrotaan vinkkejä raskausdiabeetikon ruokailuun.

  • Syö päivittäin neljä pääateriaa ja 1–2 väliateriaa.
  • Syö säännöllisesti, sillä se tukee syömisen säätelyä ja helpottaa sopivien annoskokojen toteutumista.
  • Kokoa ateriat monipuolisesti lautasmallin mukaisesti
    • ½ monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, marjoja
    • ¼ kasvikunnan proteiininlähteitä (papuja, linssejä, tofua, nyhtökauraa..), kalaa, maitovalmisteita, kanaa, kananmunaa, lihaa
    • ¼ riisiä, pastaa, perunaa, leipää
    • pehmeän rasva lähde, kuten öljy salaatilla, kasvirasvalevite leivällä, pähkinöitä salaatissa
  • Suosi täysjyväviljaa sekä muita kuitupitoisia tuotteita (esimerkiksi riisi, pasta, leivät, myslit, leseet, rouheet)
  • Pyri syömään herkut jälkiruokina. Huolehdi riittävästä arkisyömisestä tukeaksesi herkkujen pysymistä mielihyvän lähteenä nälkään syömisen sijaan.
 

Kyllä

Päivitetty  29.10.2020