Tyks Naistenklinikan digitaaliset palvelut

Digitaaliset palvelut lisäävät potilasturvallisuutta, helpottavat asiointia ja parantavat asiakaskokemusta.

Digihoitopolku on nykypäivän terveysteknologiaa

Digihoitopolulla potilasta hoitava ammattilainen voi seurata potilaan vointia ja vastata potilaan kysymyksiin. Sieltä löytyy usein ohjeita, omahoito-ohjelmia, tietojen kirjaamismahdollisuuksia sekä tulevaisuudessa myös etävastaanottoja. Polut kytkeytyvät usein sairaalahoitoon tai toimenpiteeseen, mutta ne voivat olla myös valmennus- tai terapiaohjelmia.

Digitaaliset palvelut ovat osoittautuneet helppokäyttöisiksi ja joustaviksi, tietoa voi hakea itselleen sopivaan aikaan ja sitä voi rauhassa palastella itselleen sopivaksi. Digihoitopolun myötä potilas ja hänen läheisensä saavat tukea myös kotiin. Lisäksi vuorovaikutteisen ratkaisun myötä potilas voi kysyä ammattilaisilta neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa, missä ja milloin tahansa.

Sähköinen äitiyskortti

Tyksin Naistenklinikalla on käytössä iPana Äitiyspalvelun sähköinen äitiyskortti.

Sähköinen äitiyskortti palvelee odottavaa äitiä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on jo aiemmin ollut käytössä saman palvelun sähköinen esitietolomake.

Käytännössä sähköinen äitiyskortti on digitaalinen versio tutusta pahvisesta neuvolakortista, siihen tehdään kaikki kirjaukset raskauden esitiedoista synnytyksen jälkitarkastukseen saakka.

Digitaalisten palveluiden myötä tulevan äidin on mahdollista osallistua aiempaa enemmän hoitoonsa mm. kirjaamalla kotimittausten tuloksia omaseurantaan sekä lukemalla tietoa kuvien kera raskauden etenemisestä viikko viikolta.

Endometrioosipolku

Tyks Naistenklinikalla on otettu käyttöön endometrioosin hoidossa oleville potilaille tarkoitettu digihoitopolku. Tätä mahdollisuutta tarjotaan potilaille, jotka ovat saaneet lähetteen Tyksiin endometrioosiepäilyn tai todetun endometrioosin vuoksi.

Endometrioosipolulta löydät infomateriaaleja, itsehoito-ohjeita sekä kyselyjä omahoidon tueksi. Palvelun avulla voit aktivoitua hoidon suhteen jo vastaanotolle pääsyä odotellessa.

Voit kirjautua polulle joko tietokoneella tai mobiililaitteella, palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.

Viestit-toiminnon avulla yhteydenpito hoitohenkilökuntaan on sujuvaa, turvallista ja luotettavaa. Vastaamme viesteihin kerran viikossa, joten palvelu on tarkoitettu vain kiireettömien asioiden hoitoon.

Usein kysytyt kysymykset -osiosta löydät tuhdin tietopaketin, josta saat vastauksia mieltäsi askarruttaviin asioihin helposti ja nopeasti.

Raskausdiabetespolku

Tyks Naistenklinikalla on otettu käyttöön digihoitopolku äideille, joilla on todettu raskausdiabetes.

Polulta löydät infomateriaaleja sekä itsehoito-ohjeita, joiden avulla pääset alkuun raskausdiabeteksen omahoidossa jo ennen diabeteshoitajan tapaamista. Polun kautta pääset myös tallentamaan verensokerimittauksiesi tulokset sekä pitämään digitaalista ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa.

Saat kutsun ja ohjeet digihoitopolulle kirjautumiseen puhelimitse äitiyspoliklinikaltamme sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet lähetteesi neuvolasta. Voit kirjautua polulle joko tietokoneella tai mobiililaitteella, palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.

Usein kysytyt kysymykset -osiosta löydät tuhdin tietopaketin, josta saat vastauksia mieltäsi askarruttaviin asioihin helposti ja nopeasti.

 

Kyllä

Päivitetty  15.6.2020