Naistentautien syövän hoito

Gynekologinen syöpä, sen esiaste tai niiden epäily aiheuttaa monenlaisia tunteita ja usein vaikuttaa koko lähipiiriisi. Et ole kuitenkaan sairautesi kanssa yksin, olemme täällä sinua ja läheisiäsi varten.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hoidamme Varsinais-Suomen, Ahvenanmaan, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirin potilaita. Hoitosi suunnittelu ja leikkaushoito on keskitetty Tyks kantasairaalaan Turkuun. Keskimääräinen hoitoonpääsyaika on meillä lyhyt. Lähetteesi saapumisen jälkeen ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu kahden viikon sisällä. Jatkohoitosi ja seurantasi on usein mahdollista toteuttaa oman alueesi sairaalassa.


Tarjoamme sinulle korkealaatuista, yksilöllistä ja oikea-aikaista syövän diagnostiikkaa ja hoitoa.​ Alkuvaiheen selvittelyissä sinusta otetaan verikokeita ja tehdään kuvantamistutkimuksia. Käytössämme on mm. huipputason PET-kuvauslaite, jolla voimme tarvittaessa tutkia syövän levinneisyyttä. Osa näistä tutkimuksista voidaan tehdä oman alueesi sairaalassa.


Leikkaushoito ja sen laajuus suunnitellaan vastaanotolla hoitotarpeesi ja vointisi mukaan. Olisi hyvä, jos sinulla olisi läheinen tai tukihenkilö mukana vastaanotolla ja tukena hoidon edetessä. Kohdunkaulan ja -rungon syöpäleikkaukset teemme pääsääntöisesti robottiavusteisesti tähystämällä, mikä lisää tarkkuutta, vähentää verenvuotoa ja nopeuttaa toipumistasi.​ ​​Munasarjasyövän sekä ulkosynnyttimien syövän laajoihin leikkauksiin osallistuu gynekologin lisäksi tarvittaessa muidenkin erikoisalojen lääkäri esimerkiksi suolisto- tai plastiikkakirurgi. Munasarjasyövän hoidossa  joissakin tilanteissa tehdään erityisen laaja ultraradikaalileikkaus, mikäli taudin tila sitä edellyttää. Toipuminen tällaisesta leikkauksesta on hitaampaa, mutta sen on todettu parantavan syövän ennustetta. 

​Mikäli tarvitset​ leikkauksen jälkeen solunsalpaajahoitoja,  ne voidaan toteuttaa useimmiten  sinua lähellä olevassa sairaalassa. Vain vaativimmat solunsalpaaja-hoidot annetaan Tyks kantasairaalassa. Jos saat leikkauksen jälkeen sädehoitoa, se annetaan pääsääntöisesti sädehoitopoliklinikalla Tyksin T-sairaalassa yhteistyössä syöpäklinikan kanssa.


Olemme osa Tyks syöpäkeskusta. Lisäksi olemme kiinteästi mukana Läntisen syöpäkeskuksen toiminnassa, jotta voimme tarjota sinulle parasta mahdollista hoitoa.​​ Olemme yhdessä Läntisen syöpäkeskuksen​ kanssa luoneet gynekologista syöpää sairastavan potilaan hoitopolun, josta saat ajantasaista tietoa hoitovaihtoehdoista.​ Sinulla on myös mahdollisuus osallistua syövän hoidon kehittämiseen. Olemme mukana monessa kansallisessa ja kansanvälisessä syövän hoidon tutkimuksessa yhdessä Auria biopankin​ ja Läntisen Syöpäkeskuksen kanssa.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

​ 

kolposkopia; munasarjasyöpä; papa; ulkosynnyttimien syöpä; kohdunsuun muutokset; kohdunrungon syöpä; kohdunkaulan syöpä; gynekologiset syövät

Päivitetty  28.1.2020