Digitaaliset palvelut

Digitaaliset palvelut lisäävät potilasturvallisuutta, helpottavat asiointia ja parantavat asiakaskokemusta.

 

 

Sähköinen äitiyskortti

Tyksin Naistenklinikalla otettiin käyttöön helmikuun 2019 alussa iPana Äitiyspalvelun sähköinen äitiyskortti.


 

Sähköinen äitiyskortti palvelee odottavaa äitiä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on jo aiemmin ollut käytössä saman palvelun sähköinen esitietolomake.

Käytännössä sähköinen äitiyskortti on digitaalinen versio tutusta pahvisesta neuvolakortista, siihen tehdään kaikki kirjaukset raskauden esitiedoista synnytyksen jälkitarkastukseen saakka.

Digitaalisten palveluiden myötä tulevan äidin on mahdollista osallistua aiempaa enemmän hoitoonsa mm. kirjaamalla kotimittausten tuloksia omaseurantaan sekä lukemalla tietoa kuvien kera raskauden etenemisestä viikko viikolta.

Kehitteillä olevat digihoitopolut

Tyksissä ollaan  luomassa raskausdiabeteksen ja endometrioosin digihoitopolkuja.

Digihoitopolku on nykypäivän terveysteknologiaa

Digihoitopolulla potilasta hoitava ammattilainen voi seurata potilaan vointia ja vastata potilaan kysymyksiin. Sieltä löytyy usein ohjeita, omahoito-ohjelmia, tietojen kirjaamismahdollisuuksia sekä tulevaisuudessa myös etävastaanottoja. Polut kytkeytyvät usein sairaalahoitoon tai toimenpiteeseen, mutta ne voivat olla myös valmennus- tai terapiaohjelmia.

Digitaaliset palvelut ovat osoittautuneet helppokäyttöisiksi ja joustaviksi, tietoa voi hakea itselleen sopivaan aikaan ja sitä voi rauhassa palastella itselleen sopivaksi. Digihoitopolun myötä potilas ja hänen läheisensä saavat tukea myös kotiin. Lisäksi vuorovaikutteisen ratkaisun myötä potilas voi kysyä ammattilaisilta neuvoa mieltä askarruttavissa asioissa, missä ja milloin tahansa.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 

 

Päivitetty  10.5.2019 9.39