Seri-akuutti KYS

Seksuaalirikoksen uhreille on apua ja tietoa tarjolla Kuopiossa Seri-akuutissa.  Seri-akuutti on aloittanut toimintansa KYSin Kaarisairaalassa, Naisten akuuttikeskuksessa lokakuussa 2019.

Kynnys hakeutua seri-akuuttiin on tehty mahdollisimman matalaksi. Voit hakeutua hoitoon ja tutki­muksiin itse, omaisen kanssa tai viran­omaisen ohjaamana yhden kuu­kauden sisällä seksuaali­rikoksen tapah­tumisesta.

Mikäli olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, voit ottaa yhteyttä KYSin Seri-akuuttikeskukseen.

Kattavimmin keskuksen palvelut ovat käytössä arkisin kello 8-22, mutta keskuksen päivystyspuhelimeen vastataan ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin.

Palvelu on tarkoitettu kaikille yli 16 vuotiaille, jotka ovat joutuneet seksuaaliväkivallan uhriksi. Alle 16-hoidetaan lastentautien päivystyksessä.

Seri-akuutissa toimii lääkäri ja kätilö. Tarvittaessa on myös mahdollista tavata psykiatrinen sairaanhoitaja ja/tai sosiaalityöntekijä. Seri-akuutin asiakas saa tietoa myös apua tarjoavista järjestöistä.

Hoidon saamisen ehtona ei ole rikosilmoituksen teko, vaikka siihen kannustetaankin. Tarvittaessa uhria opastetaan tekemään ilmoitus poliisille ja ohjataan saamaan oikeudellista neuvontaa.

Yhteystiedot:

Päivystyspuhelinnumero 24/7 p. 044 717 6208

Osoite:

Puijonlaaksontie 2, 70210, Kuopio.

Naisten akuuttikeskus, Kaarisairaalan toinen kerros.

seksuaalirikokset; Seri-tukikeskus; raiskaus

Kyllä

Päivitetty  10.12.2021