Digitaaliset palvelut

Digihoitopolkujen avaus on ensimmäinen askel kohti digitaalisia terveyspalveluja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa

​KYS:n strategian mukaisesti muun muassa digitalisaatiolla, potilaan roolin muuttumisella sekä ammattilaisten työkuvien muutoksilla tavoitellaan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa tulevaisuudessa.Raskaus.jpg

Digihoitopolkujen tavoitteena on täydentää perinteistä sairaalahoitoa tai tarjota vaihtoehtoa. Potilas/ asiakas voi itse aktiivisesti valmistautua esim. vastaanottoon tai toimenpiteeseen ja pitää yhteyttä ammattilaiseen yksilöllisesti turvallisen kommunikaatiokanavan kautta.

Raskausdiabeetikon digihoitopolku

Raskausdiabeetikon digihoitopolku on KYS:n naistenpoliklinikan tarjoama palvelu raskausdiabetes asiakkaille. Raskausdiabeetikon digihoitopolku on luotettava yhteydenpitokanava ammattilaisen ja asiakkaan eli diabeteskätilön sekä raskausdiabeetikon välillä.

Hanketyö alkoi huhtikuussa 2017 ja jatkuu lokakuulle 2018. Tavoitteena on raskausdiabeetikon digihoitopolkun testaus ja pilotointi toukokuussa 2018 ja avaus viimeistään elokuussa 2018.

Meille hoitoon

Terveydenhoitaja tekee lähetteen asiakkaasta naistenpoliklinikalle raskausdiabeteksen vuoksi. Lähetteessä tulee olla tiedot asiakkaan suostumuksesta digihoitopolulla asiointiin, sähköposti, puhelinnumero ja kieli. Terveydenhoitaja ohjeistaa asiakasta verensokerin vuorokausikäyrän tekemiseen oirepäiväkirjan kautta ja täyttämään esitiedot, ravitsemus- ja liikuntakyselyt digihoitopolulla. Verensokeriarvojen siirtämiseen voi ladata mobiilisovelluksen Play Kaupan tai App Storen kautta.

Naistenpoliklinikalla asiakas liitetään raskausdiabeetikon digihoitopolulle ja hän saa sähköpostitse ohjeet digihoitopolulle kirjautumiseen. Asiakkaan täyttämät tiedot ovat nähtävillä diabeteskätilöllä ennen ensimmäistä yhteydenottoa asiakkaaseen. Viestitoiminnon kautta voidaan kannustaa ja motivoida asiakasta hyvään omahoitoon ja antaa ohjeita. Yhteydenpito hoitopaikkaan on mutkatonta, ei sidottua aikaan tai paikkaan.

Annetut ohjeet jäävät kirjallisesti näkyviin raskausdiabeetikon digihoitopolulle, joihin asiakas voi tarvittaessa palata. Digihoitopolulla on nähtävillä ravitsemusterapeutin tekemät videot ruokailuista sekä sikiön kasvu- ja kehitysosio, joka antaa oikeaa, luotettavaa tietoa elintapojen vaikutuksista sikiöön.

Diabeteskätilön palvelulupaus on vastata viestiin 3 päivän sisällä. Huomioi, että akuutissa tilanteessa asiakkaan tulee ottaa yhteyttä omaan neuvolaan tai KYS:n naisten akuuttikeskukseen.

Digihoitopolku tarjoaa henkilökohtaista, luottamuksellista tietoa ja suhdetta diabeteskätilön, lääkärin ja asiakkaan välille.

Asiakkaan ohje digihoitopolulle