Digitaaliset palvelut

Digihoitopolkujen avaus on ensimmäinen askel kohti digitaalisia terveyspalveluja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

​​​​

KYSin strategian mukaisesti muun muassa digitalisaatiolla, potilaan roolin muuttumisella sekä ammattilaisten työkuvien muutoksilla tavoitellaan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa tulevaisuudessa.

Digihoitopolkujen tavoitteena on täydentää perinteistä sairaalahoitoa tai tarjota vaihtoehtoa. Potilas/asiakas voi itse aktiivisesti valmistautua esimerkiksi vastaanottoon tai toimenpiteeseen ja pitää yhteyttä ammattilaiseen yksilöllisesti turvallisen kommunikaatiokanavan kautta.

Raskausdiabetes digihoitopolku 
Raskausdiabetes digihoitopolku on KYSin naistenpoliklinikan tarjoama palvelu raskausdiabetes asiakkaille. Digihoitopolku on luotettava yhteydenpitokanava ammattilaisen ja asiakkaan eli diabeteskätilön sekä raskausdiabeetikon välillä.

 
Meille hoitoon
Terveydenhoitaja tekee lähetteen asiakkaasta naistenpoliklinikalle raskausdiabeteksen vuoksi. Lähetteessä tulee olla tiedot asiakkaan suostumuksesta digihoitopolulla asiointiin, sähköposti, puhelinnumero ja kieli. Terveydenhoitaja ohjeistaa asiakasta verensokerin vuorokausikäyrän tekemiseen Terveyskylän päiväkirjan kautta ja täyttämään esitiedot, ravitsemus- ja liikuntakyselyt digihoitopolulla. Verensokeriarvojen siirtämiseen voi ladata mobiilisovelluksen Play Kaupan tai App Storen kautta. 

 
Naistenpoliklinikalla asiakas liitetään raskausdiabetes digihoitopolulle ja hän saa sähköpostitse ohjeet digihoitopolulle kirjautumiseen. Asiakkaan täyttämät tiedot ovat nähtävillä diabeteskätilöllä ennen ensimmäistä yhteydenottoa asiakkaaseen. Viestitoiminnon kautta voidaan kannustaa ja motivoida asiakasta hyvään omahoitoon ja antaa ohjeita. Yhteydenpito hoitopaikkaan on mutkatonta, ei sidottua aikaan tai paikkaan. 

 
Annetut ohjeet jäävät kirjallisesti näkyviin raskausdiabetes digihoitopolulle, joihin asiakas voi tarvittaessa palata. Digihoitopolulla on nähtävillä ravitsemusterapeutin tekemät videot ruokailuista sekä sikiön kasvu- ja kehitysosio, joka antaa oikeaa, luotettavaa tietoa elintapojen vaikutuksista sikiöön.

 
Diabeteskätilön palvelulupaus on vastata viestiin 3 päivän sisällä. Huomioi, että akuutissa tilanteessa asiakkaan tulee ottaa yhteyttä omaan neuvolaan tai KYSin naisten akuuttikeskukseen. 

 
Digihoitopolku tarjoaa henkilökohtaista, luottamuksellista tietoa ja suhdetta diabeteskätilön, lääkärin ja asiakkaan välille.

 

Asiakkaan ohje digihoitopolulle

Potilasohje (pdf)


RASKAUSDIABETES DIGIHOITOPOLKU –
Sähköinen asiointi


Neuvolan terveydenhoitaja tekee sinusta lähetteen KYS naistenpoliklinikalle raskausdiabeteksen vuoksi. Sinun on mahdollista valita joko sähköinen tai perinteinen asiointitapa.


Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) naistenpoliklinikalla on otettu käyttöön raskausdiabetes digihoitopolku sähköistä asiointia varten. Digihoitopolku mahdollistaa sinulle joustavan yhteydenpidon diabeteskätilön kanssa ajasta ja paikasta riippumatta.


Lähetteen saavuttua naistenpoliklinikalle sinulle aktivoidaan raskausdiabetes digihoitopolku Terveyskylä.fi Omapolku-palveluun. Saat sähköpostiin ilmoituksen ja kirjautumisohjeet, kun digihoitopolku on aktivoitu. Aktivointi tapahtuu viimeistään 72 tunnin kuluttua lähetteen saapumisesta. Sen jälkeen voit kirjautua digihoitopolulle sinulle tulevan sähköpostin kautta tai voit kirjautua palveluun osoitteessa https://omapolku.terveyskyla.fi.


Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä sinun tulee rekisteröityä. Tarvitset rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen suomalaiset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen varmennekortin. Tarkemmat ohjeet https://terveyskyla.fi/kirjaudu

Kirjautumisen jälkeen Omapolulta, kohdasta "omat digihoitopolut" pääset KYS Raskausdiabetes digihoitopolulle.
Raskausdiabetes digihoitopolulla voit lähettää tietoa verensokeriarvoista diabeteskätilölle kätevästi terveyskylän päiväkirjan kautta. Digihoitopolulla saat raskausdiabetekseen liittyvää luotettavaa tietoa, vastaat kyselyihin, saat palautetta ja sovittua jatkoajanvarauksista.


Voit ladata älypuhelimellesi Terveyskylän päiväkirja mobiilisovelluksen App tai Google Play sovelluskaupoista helpottaaksesi verensokeriseurantaa.


Perinteisessä asiointitavassa diabeteskätilö soittaa sinulle, kysyy puhelimitse verensokerin vuorokausikäyrän ja ruokapäiväkirjan tulokset, antaa ohjeita ja suunnittelee jatkoajanvaraukset.


Raskausdiabetes digihoitopolku on toistaiseksi vain suomenkielisenä ja näin ollen palvelun käyttö edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.


Naistalo.fi avoimet sivut ovat aina käytössäsi. Sivuilta löydät luotettavaa tietoa raskaudesta ja synnytyksestä.


Digihoitopolkua koskevissa ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä:
digihoitopolun viestitoiminnolla tai sähköpostilla raskausdiabetes@kuh.fi tai soittamalla
arkisin klo 8.00 – 12.00 numeroon 044-7172704.


 


 


  Edellinen sivuSeuraava sivu

 


 

Kyllä

Päivitetty  11.6.2019