Naistentaudit

​​

Naistentautien yksiköissä tavallisia hoidettavia ongelmia ovat vuotohäiriöt, vatsakipujen gynekologiset syyt, laskeumat, virtsankarkailu ja perhesuunnitteluun liittyvät asiat. Yleisimpiä gynekologisia leikkauksia ovat kohdunpoistot, laskeumaleikkaukset, kohdun ja munasarjojen muutoksiin kohdistuvat  toimenpiteet sekä leikkaukset virtsankarkailun hoitamiseksi. Vaativimpia toimenpiteitä ovat mm. syöpäleikkaukset ja endometrioosileikkaukset. 

HUS:ssa naistentautien yksiköitä on kaikilla sairaanhoitoalueilla. Naistenklinikalle keskitetty koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelta gynekologisen syövän leikkaus- ja lääkehoito sekä vaativimmat gynekologiset leikkaukset. Naistenklinikalla hoidetaan myös lapsettomuutta ja vaikeimpia hormonihäiriöitä sekä tehdään sikiöstä johtuvista syistä raskaudenkeskeytyksiä. ​

Naistentautien päivystyksissä hoidetaan potilaita mm. keskenmenon, alkuraskauden runsaan verenvuodon tai kivun vuoksi, kun epäillään kohdunulkoista raskautta tai gynekologisen leikkauksen jälkeisten komplikaatioiden vuoksi.

Lue lisää:

Seuraa meitä Facebookissa!​


 

Päivitetty  12.4.2018