Digitaaliset palvelut

Syksyllä 2017 HUS:ssa testattiin ensimmäisiä digihoitopolkuja ja niiden käyttöönottoa laajennettiin alkuvuodesta 2018.

​​​​​​​​​

Digihoitopolkujen tavoitteena on täydentää perinteistä sairaalahoitoa tai tarjota vaihtoehtoa. Potilas voi itse aktiivisesti valmistautua esim. vastaanottoon tai toimenpiteeseen ja pitää yhteyttä ammattilaiseen yksilöllisesti turvallisen kommunikaatiokanavan kautta.


Raskauspolku

​​Raskaana olevan digihoitopolku mahdollistaa sähköisen ajanvarauksen osana raskauspolkua. Jatkossa raskaana olevat voivat varata itselleen sopivan ajan ja paikan uä-tutkimuksiin. Digihoitopolulla on lisäksi tietoa sikiöseulonnoista.

pic Lisätietoa ja infoa Raskauspolusta​IVF-polku

Lisääntymislääketieteen yksikössä on otettu käyttöön IVF-hoidoissa oleville pareille tarkoitettu digihoitopolku. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden aktivoitua hoitoon jo jonotusaikana. Potilaspolku koostuu infomateriaalist​a, hoito-ohjeista ja kyselyistä. IVF-hoitoon ilmoittautuminen tapahtuu polulla. Hoitaja lähettää kalenteritapahtumia ja muistutuksia kalenterin kautta potilaille. Viestit – toiminnon avulla kommunikointi potilaiden ja ammattilaisen välillä on sujuvaa ja turvallista. ​​​

Kehitteillä olevat polut

​Raskausdiabeteksen hoitoon on suunnitteilla palvelu, joka mahdollistaa sujuvan yhteydenpidon erikoissairaanhoidon ammattilaisen ja raskaana olevan välillä. Digihoitopolulta saa myös tietoa ja tukea raskausdiabeteksen hoitoon.

Pelottaako synnytys? Synnytyspelkoon erikoistuneet ammattilaiset työstävät raskaana oleville synnytykseen valmentavaa omahoito-ohjelmaa synnytyspelosta kärsiville.


Seuraa meitä Facebookissa!​


 

Päivitetty  28.3.2018 14.48