SYKE tutkimus

Suomessa 8–10 % raskauksista jatkuu yli 41+5. raskausviikolle (rv), ja yliaikaisuus on synnytyksen käynnistyksen yleisin syy. Raskauden edetessä yliaikaiseksi istukan toiminta alkaa vähitellen heikentyä.

Suomessa ensimmäinen yliaikaisuuskontrolli synnytyssairaalassa on nykyisen käytännön mukaan rv:lla 41+5 ja käynnistys aloitetaan yleensä rv:lla 41+5– 42+1. Kansainvälisten tutkimusten mukaan synnytyksen käynnistys jo 41. rv:lla saattaisi vähentää synnytyskomplikaatioiden määrää. Toisaalta luonnollisesti käynnistynyt synnytys etenee yleensä nopeammin.

Optimaalista ajankohtaa tai menetelmää yliaikaisuutta lähestyvän ensiraskauden käynnistykselle ei vielä tiedetä. Tutkimuksessamme verrataan synnytyksen aiempaa (rv 41+0) ja myöhempää (41+5–42+1) käynnistysajankohtaa, sekä selvitetään optimaalista käynnistysmenetelmää.

Kutsumme kaikki tutkimukseen osallistuvat ylimääräiselle raskaudenseurantakäynnille rv 41+0. Käynnillä tehdään myös ultraäänitutkimus.

Lue lisää tutkimuksesta ja ilmoittaudu kiinnostuneeksi nettisivuillamme www.sykeinfo.fi.

Tutkimusryhmä ottaa sinuun yhteyttä lasketun aikasi ylittymisen jälkeen. Kiinnostuneeksi ilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan tutkimukseen.

 

Kyllä

Päivitetty  9.10.2019