Vinkkejä aamupalaan
Aamupalalla kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja, mikäli heti herättyä ei ole ruokahalua
Aamupalan tai osan siitä voi ottaa mukaan töihin/kouluun ja syödä hyvissä ajoin ennen lounasta, ennen kotoa lähtöä voi kokeilla syödä esim. jogurtin/hedelmän, kahvia/teetä
Lounaaseen mennessä olisi tärkeää syödä edes vähän, jottei nälkä kasva liiaksi (tällöin lounaan annoskoko helposti kasvaa ja lautaselle valitaan kovin energiapitoista ruokaa)

Vinkkejä välipalalle
Täysjyväleipiä on ruisleivän lisäksi muitakin, vaihtelu virkistää
Hiilihydraatin lähteenä voi vaihdella puuro, muro, mysli, leipä
Hedelmien sijaan voi valita myös marjoja, yhtä hedelmää vastaa n. 2 dl marjoja
Jogurtti/viili/rahka/piimä
Isommasta smoothiesta riittää sekä aamu- että välipalalle
Muista pähkinät tai siemenet
Myös makeat kahvileivät maistuvat silloin tällöin, esim. pikkupulla tai pala marjapiirakkaa
Vinkkejä kasvisten lisäämiseen
Tuoreissa kasviksissa ja marjoissa on parhaiten vitamiineja, mutta niitä on hyvin tallella myös pakasteissa
Satokauden kasvikset ovat edullisia ja tuoreita
Kasvispakasteet ovat helppoja käyttää aterian pohjana
Tuoreissa hedelmissä ja marjoissa on kylläisyyttä tuovia kuituja, joita mehuissa ei ole
Pidä hedelmäkulhoa esillä
Hyödynnä pakastemarjoja ympäri vuoden
Pidä jääkaapissa aina valmiina joitain kasviksia, esim. tomaatit, kurkut, paprikat
Vinkkejä rasvan laatuun
Valitse vähärasvaiset/rasvattomat lihatuotteet
Leivän päällä kasvimargariini, ruuanlaitossa ja salaatinkastikkeena esim. oliivi- tai rypsiöljy
Rasvaista kalaa olisi hyvä syödä 2-3 kertaa viikossa
Pähkinöiden ja siementen rasva on hyvälaatuista
Maitotuotteista valitse vähärasvaiset ja -sokeriset
Jos juustoja käyttää runsaasti, niiden rasvapitoisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota
Eri herkuissa rasva yleensä kovaa rasvaa, joten niitä on hyvä syödä vain satunnaisesti
Sattumat
Ruokakolmion ylimmällä hyllyllä on niin kutsutut sattumat. Näitä ruoka-aineita ei suositella päivittäiseen käyttöön. Kyseisissä ruoka-aineissa on runsaasti sokeria, valkoista viljaa, rasvaa ja suolaa eivätkä ne ole osa terveyttä edistävää ruokavaliota. Sattumiin kuuluvat makeiset, kakut, leivonnaiset, keksit, suolakeksit, perunalastut, suolaiset ja rasvaiset juustot, makkarat, virvoitus- ja alkoholijuomat.
Sokerista saa energiaa, mutta siinä ei ole vitamiineja tai hyödyllistä ravintoarvoa. Lisäksi sokeri vahingoittaa hampaita. Suolaa tulisi syödä enintään 5 g päivässä, mikä vastaa yhtä teelusikallista. Suurimmalla osalla tämä määrä ylittyy reilusti. Suolan vähentäminen voi auttaa verenpaineen hallinnassa. Valkoisessa viljassa ei ole juuri ravitsemuksellista hyötyä, joten enemmin tulisi suosia täysjyväviljatuotteita. Kovaa rasvaa tulisi välttää, sillä se saattaa kerääntyä verisuoniin ahtauttaen niitä ja aiheuttaen tukoksia. Alkoholia tulisi nauttia maltilla, sillä alkoholipitoiset juomat sisältävät usein paljon sokeria voivat lisätä ruokahalua.