Ajankohtainen

Omapolku nyt myös mobiilissa

Julkaistu 16.12.2020 8.00

Jorvin äitiyspoliklinikalla hoidettavat raskausdiabeetikot ovat Omapolun mobiilisovelluksen ensimmäiset käyttäjät. Muutkin HUSin digihoitopolut muokataan mobiiliin sopiviksi.

Äitiyspoliklinikalle raskausdiabeteksen vuoksi lähetteen saaville on jo reilun vuoden ajan avattu digihoitopolku, johon kuuluu viestikanava ja ohjausmateriaalia Omapolku-palvelukanavalla. Omapolku on toiminut tähän asti vain verkkoselaimessa.

”Odottajat ilmoittavat Omapolun kautta meille verensokeriarvonsa, saavat tietoa ravitsemuksesta ja annosten koostamisesta sekä raskausdiabeteksen seurannasta erikoissairaanhoidossa. Polulle voidaan lisätä odottajalle myös henkilökohtaisia osioita. Esimerkiksi insuliinihoidon alkaessa pistostekniikkaan voi tutustua videolta jo ennen ohjauskäynnille tulemista tai kerrata tarvittaessa kotona”, kätilö Noora Ilmarinen kertoo.

Nyt polun sisältö on muokattu mobiiliin. Marraskuussa Jorvin äitiyspoliklinikalla käynnistyvässä pilotissa kerätään palautetta, jonka avulla Omapolun mobiilitoiminnollisuuksia jatkokehitetään.

K​​aikki HUSin digihoitopolut muokataan mobiiliin

”Kaikki HUSin digihoitopolut voivat ryhtyä tarjoamaan mobiilisovellusta potilailleen. Ennen sitä digihoitopolkujen omistajien tulee päivittää sisällöt. Ne vaativat tiivistämistä ja laadullista kehittämistä, jotta toimivat mobiilissa”, tuotepäällikkö Jukka Puumalainen HUS Tietohallinnosta sanoo.

Kun sisällöt on päivitetty mobiiliin sopivaksi, niistä tulee samalla käyttäjäystävällisemmät myös pöytäkoneelle.

Tavoitteena on, että vuoden 2021 aikana kaikki HUSin digihoitopolut on päivitetty mobiiliin. Polkujen​ omistajat saavat asiasta tarkemmat ohjeet alkuvuodesta 2021.

Sovellus on ladattavissa Applen ja Androidin sovelluskaupoista, mutta se on suunnattu tällä hetkellä vain pilottipotilaille.